Το Εσπερινό ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης είναι εδώ!- Αύριο 7/6 ξεκινούν οι εγγραφές μαθητών

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία και δύναμη στους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και σε όλους τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος ξεκινούν την Τετάρτη 7 Ιουνίου

(μέχρι τις 30 Ιουνίου) και συνεχίζονται μέχρι την έναρξη των μαθημάτων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύνθημά μας: «ΟΧΙ στη σχολική εγκατάλειψη»

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο απευθύνεται:

σε ενήλικους, εργαζόμενους και άνεργουςσε μητέρες ανήλικων παιδιώνσε ανήλικους νέους οι οποίοι εργάζονται σε οικογενειακή ή ξένη επιχείρηση. Σε περίπτωση που εργάζονται στην οικογενειακή επιχείρηση αρκεί μία απλή Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα (Ν. 4186/2013, αρ. 45, παρ. 7), με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο εισόδημα (πραγματικό) είναι κάτω από 8.879 ευρώ (αφορά ετήσιο ατομικό εισόδημα), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ετησίως για κάθε εξαρτώμενο μέλος ή κάτω από 17.270 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και 2 εξαρτώμενα μέλη (Εγκύκλιος Φ1/95628/Δ2/10-06-2016 ΥΠ.Π.Ε.Θ.)

Η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο διαρκεί 4 έτη (τάξεις Α, Β, Γ, Δ). Το ωράριο διδασκαλίας ξεκινά στις 18.40 και τελειώνει στις 22.00. Μαθητές που αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο εγγράφονται στην Α’ τάξη (και φοιτούν 4 χρόνια στο Εσπ. ΓΕΛ) ενώ μαθητές που ολοκλήρωσαν την Α’ Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) εγγράφονται στη Γ’ τάξη (και φοιτούν 2 χρόνια στο Εσπ. ΓΕΛ)

Το απολυτήριο του Εσπερινού Γενικού Λυκείου είναι ισότιμο με το αντίστοιχο του Ημερησίου Λυκείου. Επιπλέον, όσοι μαθητές της Δ’ τάξης επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτή την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%), οι οποίες αντιστοιχούν αποκλειστικά στα Εσπερινά Λύκεια. Οι βάσεις των Εσπ. Λυκείων είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των Ημερ. Λυκείων. Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://lyk-esp-ampel.thess.sch.gr/ (Όλες οι Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο με βάσεις Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ Περισσότερα) μπορείτε να δείτε τις βάσεις Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ για όλες τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Εσπερινό ΓΕΛ Αμπελοκήπων συστεγάζεται με το 1ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως & Δαβάκη, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη) και το τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες είναι το 2310-748552, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Θεσσαλονίκη, 06/06/2017

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

«Ρήγας Φεραίος»

Τέρμα Φιλιππουπόλεως & Δαβάκη

56121 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη

Τηλ. - Fax : 2310 748552

Ιστότοπος: http://lyk-esp-ampel.thess.sch.gr/

e-mail: [email protected].sch.gr

Εσπερινό ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκηςεγγραφές μαθητών
Keywords
Τυχαία Θέματα