Την ανάγκη για συλλογικές αποφάσεις τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα 104,6», τόνισε ότι διεκδικεί να εμφανιστεί στη χώρα μια παράταξη δημοκρατική, που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και θα λαμβάνει αποφάσεις συλλογικά. «Αυτός είναι ο αγώνας μου. Και πρέπει να είναι κοινή αγωνία όλων, να δημιουργηθεί μια παράταξη που θα αγκαλιάζει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» που θα φέρει ο ενιαίος φορέας,

ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων, και μετά τις ανακοινώσεις τηλεφώνησε στην κ. Γεννηματά λέγοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και πως είναι μια θετική εξέλιξη που μπορεί να εκφράσει το χώρο.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα. «Για μένα σημαντικό είναι μια συνεννόηση που θα διασφαλίζει τον πλουραλισμό και την εκπροσώπηση όλων. Σημαντικό είναι το πρόγραμμα ώστε το καινούργιο να είναι πράγματι καινούργιο και ο νέος φορέας να εκφράζει πράγματι μια νέα αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε στο συνέδριο να εισηγηθεί τον τρόπο που λειτουργούν τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Ερωτώμενος για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, απάντησε: «Το επικείμενο ψήφισμα που προτρέπει τα κράτη - μέλη να παγώσουν την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι το τρίτο. Η πρώτη φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2016 κι εκείνο το ψήφισμα το στήριξαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, γνώριζε η κυβέρνηση τη στάση των ευρωβουλευτών του, πριν ο κ. Καμμένος αποφασίσει να πουλήσει όπλα». Επίσης δήλωσε το θέμα του μεσάζοντα εξαντλήθηκε στη Βουλή και ο ίδιος είναι καλυμμένος με τη στάση του κόμματός του

Νίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚκεντροαριστερά
Keywords
Τυχαία Θέματα