Τι τους κοιτάμε;

Αρθρογράφος: Τάνια Ζωγράφου

Αισθανόμαστε ιδιαίτατα προφυλαγμένοι, τώρα που μάθαμε πως υπάρχει η FATF και με άγρυπνα και τα 100 της, τα μάτια, σαν τον Κέρβερο, βλέπει για μας. (Κέρβερος κατά τη Θεογονία =κύων χαλκεόφωνος, πεντηκοντακέφαλος).

Την FATF, την συναντήσαμε σε άρθρο του γνωστού διεθνούς ΜΜΕ, που έχει και παράρτημα στη χώρα μας, του CNN.gr, στις 13 Νοέμβρη ενεστώτος έτους. Το CNN

όλοι το γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη, για τα φτιαγμένα ρεπορτάζ του και δε χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Και για να κλείσουμε τον κύκλο των συστάσεων, FATF, σημαίνει: Financial Action Task Force on Money Laundering, δηλαδή Ειδική Οικονομική Ομάδα Δράσης, που δημιουργήθηκε το 1989, στα πλαίσια του κακόφημου G7, για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δηλαδή παράρτημα του G7. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

Υπό τον τίτλο «Βόρεια Κορέα και Ιράν χώρες «υψηλού κινδύνου» για ξέπλυμα χρήματος», το αγαθό ΜΜΕ αναφέρει: «Η FATF, ο παγκόσμιος οργανισμός που καθορίζει τα πρότυπα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, συγκλήθηκε προ ημερών στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, από όπου απεύθυνε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις για τη Βόρειο Κορέα και το Ιράν. Η FATF θεωρεί πως οι χώρες αυτές έχουν στρατηγικές ελλείψεις και θέτουν σε κίνδυνο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Περιττολογία τα 100 μάτια, μιας και στην περίπτωση της FATF, τους χρειάζονται ένα μάτι για τη Λ.Δ. Κορέας και ένα για το Ιράν, άρα μόνο δύο μάτια. Τώρα δε, που σε μόνο δυο μεριές της γης γίνεται ξέπλυμα χρήματος, μπορούμε να γυρίσουμε πλευρό και να κοιμηθούμε ήσυχοι, διαβάζοντας, νανουριστικά, τη μακριά λίστα των μεγαλολεφτάδων, που κρατάνε τα λεφτά τους σε οφσόρ εταιρείες, αποφεύγοντας να φορολογηθούν στην πατρίδα τους. Τα γνωστά πλέον ως Παραντάιζ Πέιπερς, (Paradise Papers), δηλαδή τους καταλόγους των φορολογικών παραδείσων, που κοντεύουν να αποκτήσουν τον όγκο του τηλεφωνικού κατάλογου του ΟΤΕ.

Στις λίστες των Παραντάιζ Πέιπερς, φιγουράρουν πολιτικοί ηγέτες χωρών, σαν τον Ποροσένκο της ρημαγμένης Ουκρανίας, τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Γκουσενμπάουερ, τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς του Καναδά, τη βασίλισσα της Ιορδανίας, πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί θεόφτωχων χωρών σαν το Πακιστάν, τη Λιβερία, την Ινδονησία και καθολικοί παπάδες. Φιγουράρει ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος και ο πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη, στρατηγός Γουέσλεϊ Κλαρκ. Οι ιδιοκτήτες των αγγλικών εφημερίδων Ντέιλι Τέλεγκραφ, Ντέιλι Μέιλ, της Σαν και των Τάιμς.

Αλλά πάνω απ' όλους η αυτού υψηλότης η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ. Μετά τη δημοσίευση των Παραντάιζ Πέιπερς, εκπρόσωπος της Αυτού Υψηλότητος, είπε πως τα επενδυμένα στις οφσόρ εταιρείες κεφάλαια της Βασιλίσσης, φορολογούνται κανονικά. Αυτό λέμε κι εμείς: φορολογούνται κανονικά, με βάση τους μηδαμινούς φόρους που αντιστοιχούν στις υπεράκτιες εταιρείες, και όχι με τους φόρους που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά στη χώρα της. Και μπορεί μεν η βασίλισσα να μην ορμηνεύει τους υπηκόους της πώς να φοροδιαφεύγουν, με υπεράκτιες. Το γιόκα της Κάρολο, τον συμβουλεύει. Ο εν λόγω υιός επένδυσε σε μια παράκτια που εμπορεύεται άνθρακα, που παρασκευάζεται από τροπικά δάση. Τέσσερεις μόλις μήνες μετά την... αγαθοεργία, τράβηξε μια δημόσια καταγγελία για τη μη χορήγηση πιστώσεων στις εταιρείες που παράγουν άνθρακα από τροπικά δάση και ζήτησε αλλαγή, της συμφωνίας του Κιότο. Ωραίος! Και φοροδιαφυγή θέλει και πιστώσεις – αρπαχτές, από τον ιδρώτα των λαών.

Στους καταλόγους φιγουράρουν μονοπωλιακοί γίγαντες σαν τις ιντερνετικές Facebook και Yahoo, την Apple, τη Nike, την Allianz, τη Siemens, τη McDonald's και... Και η Μαρέβα, σύζυγος Κούλη. Με δυο κουβέντες στην παγκόσμια φοροδιαφυγή, γίνεται το σύστριγγλο.

Το καλό όμως για το τέλος: Ο Βρετανός, πρώην πρόεδρος της FATF, που για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του, πήρε τον τίτλο του Βαρώνου, διατηρεί καταπίστευμα 236 εκατομ. δολαρίων, σε υπεράκτια εταιρεία και διαβεβαιώνει πως δεν χρειάζεται φορολόγηση, γιατί τα χρήματα ήταν της... γιαγιάς του!!!

Κοινοί κλέφτες, λωποδύτες του αίσχιστου είδους αποκαλύπτονται οι ηγέτες του σάπιου, κουρασμένου, ανάλγητου ιμπεριαλιστικού κόσμου. Τι τους κοιτάμε;

Ετικέτες: Τάνια Ζωγράφου
Keywords
Τυχαία Θέματα