Θεσσαλονίκη: Σήμερα η δίκη του Γιάννη Ν. που συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία

Στο πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται σήμερα, Τετάρτη 29/11, ο Γιάννης Ν., ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία, στα πλαίσια αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης το 2015, σε μια υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί και ως "Ζαρτινιέρα 2".

Ο Γιάννης Ν. ήταν ο ένας από τους συλληφθέντες της αντιιμπεριαλιστικής αντιπολεμικής πορείας της 18ης Δεκεμβρίου 2015 που έλαβε χώρα στην πόλη. Επρόκειτο για μια διαδήλωση

αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, τα οποία ξυλοκόπησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των ΕΑΑΚ και άλλων οργανώσεων που συμμετείχαν, ενώ συνέλαβαν δύο από τους διαδηλωτές απαγγέλλοντάς τους κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια. Οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μεταξύ άλλων και 2 κοπέλες, αλλά και τον Μάριο Ν., τον άλλον συλληφθέντα.

Η δίκη του Γιάννη Ν. λαμβάνει χώρα την ώρα που σε βάρος των δύο αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας εκκρεμούν ποινικές διώξεις για σωματική βλάβη και ψευδή καταμήνυση, με τη δίκη τους να καθυστερεί για μεγάλο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς από τη συγκεκριμένη πορεία, ο Μάριος Ν. αθωώθηκε, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική παράσταση αύριο στις 9 πμ στα δικαστήρια, προκειμένου να γίνει το ίδιο και με τον Γιάννη Ν.

διαδηλωτέςαντιιμπεριαλιστική κινητοποίησηξυλοδαρμόςΜΑΤαστυνομίαζαρτινιέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα