Θ. Κοτσυφάκης: Δώρο στα ιδιωτικά ΙΕΚ ο νόμος για το νέο λύκειο (video)

Tweet

"Προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ είναι ο νόμος για το νέο λύκειο, που ψήφισε η κυβέρνηση αφού θα αυξήσουν την πελατεία τους από την δεξαμενή των αποφοίτων γυμνασίου πλέον, την ίδια ώρα που η ελληνική οικογένεια θα στείλει τα παιδιά της μαζικά στα φροντιστήρια", τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega,

απέκρουσε το επιχείρημα ότι οι μαθητές της Γ Λυκείου από τον Μάρτιο και έπειτα δεν πηγαίνουν στο σχολείο, παρά μόνον όταν έρχονται οι εξετάσεις, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υπογράμμισε ότι "αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί από την Α Λυκείου".

Ο Θέμης Κοτσυφάκης εξήγησε, μάλιστα, ότι από το 2009 μέχρι σήμερα για την παιδεία έχουν γίνει μειωθεί οι δαπάνες κατά 33% και θα μειωθούν στο 50%. Και σα να μην φθάνει αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε με τον νέο νόμο κλείνουν 102 σχολεία εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ΕΠΑΛ δεδομένου ότι καταργούνται τρεις ειδικότητες. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε, επίσης, ότι "με την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αναμένεται να κλείσουν και άλλα σχολεία". Όσο για τις επικρίσεις που δέχονται οι καθηγητές για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ο Θέμης Κοτσυφάκης απάντησε: "Οι κινητοποιήσεις κλείνει προσωρινά τα σχολεία, ενώ η κυβέρνηση τα κλείνει οριστικά". Όσο για την διαθεσιμότητα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε ότι "η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με νόμο για την διαθεσιμότητα και την συνδέσει απόλυτα με τις απολύσεις στο Δημόσιο" και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας ότι ενώ το 2010, οι εκπαιδευτικοί αριθμούσαν τους 102.000, το 2013 περιορίστηκαν στους 73.000. Πηγή: ΑΥΓΗTags: Θέμις Κοτσιφάκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα