Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις: Ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αθήνα 30-6-2013

Οι ΣΥΝΕΚ εκτιμούν ότι το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, με τις ακραία αρνητικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για το κλάδο να οξύνονται καθημερινά, διαφέρει ριζικά, από όλα τα προηγούμενα.

Η δικομματική πλέον συγκυβέρνηση εκτάκτων αποφάσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις μνημονιακές αντικοινωνικές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει σκοπεύει να θέσει άμεσα σε διαθεσιμότητα- η/και να απολύσει χιλιάδες συναδέλφους-σες μας.

Για μας όμως οι εργαζόμενοι

δεν είναι αριθμοί, όπως είναι για τους ανάλγητους λογιστές της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Στα πλαίσια αυτά προτείναμε με το ξεκίνημα της διεξαγωγής του συνεδρίου μας να αλλάξουμε με συλλογική απόφαση την ημερήσια διάταξη. Έπρεπε κατά την εκτίμησή μας να προηγηθεί σήμερα, Κυριακή 7-9μμ η αναγκαία συζήτηση για τις επερχόμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις, για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, και τις πλασματικές υπεραριθμίες και να ακολουθήσει στη συνέχεια ο προβλεπόμενος από το πρόγραμμα του Συνεδρίου Έλεγχος Πεπραγμένων του απερχόμενου ΔΣ της ΟΛΜΕ .Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα το πρόταγμα και την ουσία αυτού του συνεδρίου τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσονται από τη Δευτέρα πανελλαδικά οι συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ!.

Δυστυχώς η πρότασή μας δεν στηρίχτηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις, οι οποίες επέμειναν στο τυπικό πρόγραμμα του 16ου Συνεδρίου.

Είναι προφανές ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απειλούνται αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι-σες , τη συγκεκριμένη συγκυρία θα ήθελαν οι σύνεδροι ΟΜΟΦΩΝΑ , παρακάμπτοντας την τυπική διαδικασία να πάρουν έγκαιρα ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που προτείνει άμεσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης ενάντια σε όσους εκτελώντας «συμβόλαια θανάτου» διαλύουν τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων μας .

Οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ θέτουν τη σημερινή εξέλιξη στην κρίση των συναδέλφων . Ο αγώνας όμως συνεχίζεται.

Καλούμε τους συναδέλφους όλων των ΕΛΜΕ της Αττικής, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των Διδασκαλικών Συλλόγων να συμμετέχουν στην άμεση αναγκαία αγωνιστική απάντηση του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Tags: Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές ΚινήσειςΣΥΝΕΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα