Συνεχίζεται το «σπορ» των αποσπάσεων στο υπουργείο Παιδείας

Πλεόνασμα αποσπάσεων καταγράφει το έργο της παρούσας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ξεπερνώντας μάλιστα και τους προκατόχους τους, με τον αριθμό τους για φέτος να ξεπερνάει τον περσινό κατά 150. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι αποσπάσεις χωρίς κριτήρια για φέτος έφτασαν τις 1.805 - για την πρώτη φάση - μόνο έναντι 1.650 πέρυσι.

Συγκεκριμένα, πέρυσι πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 2.500 αποσπάσεις κάτι που φέτος αναμένεται να ξεπεραστεί καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα αποσπάσεις σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ,

το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την Ακαδημία Αθηνών ενώ απομένει να πραγματοποιηθεί ακόμα μια φάση αποσπάσεων.

Όπως επισημαίνει η «Καθημερινή» σε σημερινό της άρθρο, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις προκαλούν τις μόνιμες αντιδράσεις των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου, που ζητούν οι θέσεις να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς που έχουν ζητήσει μετάταξη από θέση σε σχολείο. Το κέρδος, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων (ΠΟΣΥΠ) του υπουργείου Παιδείας, Σάββας Φωτάκης είναι ότι ο μεταταχθείς θα μονιμοποιηθεί στη θέση και δεν θα χρειάζεται εκπαίδευση και επαγγελματική προσαρμογή. Ηδη από το 2013, 700 εκπαιδευτικοί έχουν υποβάλει αίτηση για μετάταξη, αλλά δεν έχουν εξετασθεί οι αιτήσεις αυτές.

Οι «αλχημείες» αυτές, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση παρ’ όλα αυτά να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, που δεν είναι άλλο από τα χιλιάδες κενά τα οποία θα υπάρξουν για φέτος και υπολογίζονται σε πάνω από 12.000.

Tags: αποσπάσειςμετατάξειςκενάκενά στα σχολεία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα