Σύλλογος ΠΕ "Ο Περικλής": Είδα με τα μάτια μου το φόβο να φοβάται

Tweet ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242Αγία ΠαρασκευήΤηλ-Fax: 2106399318http://[email protected] Αγ. Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2014Αρ. Πρωτ.: 132Προς: τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄΄ Είδα με τα μάτια μου το φόβο να φοβάται ΄΄

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έτσι όπως ήρθαν, σκιές στο σκοτάδι, έτσι κρυφά, φοβισμένα αποχωρούν.

Οι επίδοξοι ‘’επιμορφωτές’’- αξιολογητές,

εντολοδόχοι της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής υποταγμένα, σκυφτά, υποχωρούν ατάκτως μπροστά στο φως, την αλήθεια και τη δύναμη του εκπαιδευτικού κινήματος, των γονιών και της αλληλέγγυας κοινωνίας.

Στο σύλλογο μας τα σεμινάρια ακυρώθηκαν και τη δεύτερη μέρα προγραμματισμού τους. Οι δύο εκ των ΄σχολικών συμβούλων “επιμορφωτών” Δ. Καυκά και Δ. Ζυμπίδης αποχώρησαν δέκα λεπτά μετά την προσέλευσή τους έξω από τα επιμορφωτικά κέντρα του Χαλανδρίου και του Χολαργού αντίστοιχα ενώ ο τρίτος Π. Γαλάνης δεν παρουσιάστηκε στο επιμορφωτικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής.

Η αγωνιστική στάση των συναδέλφων με τη μαζική, δυναμική παρουσία τους ανέτρεψε το κλίμα του φόβου και της υποταγής και απέδειξε ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια του ΥΠΑΙΘ στημένα στο σαθρό έδαφος είτε της προσπάθειας επιβολής μιας εκβιαστικής συναίνεσης είτε της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής έγκλισης των Δ/ντών των σχολικών μονάδων για την εφαρμογή της καταστροφικής για το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς ΑΕΕ – Αξιολόγησης καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος το ένα μετά το άλλο.

Παράλληλα όσο περισσότερο αποδυναμώνεται στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας ο αντιεκπαιδευτικός τους ρόλος, τόσο περισσότερο καταφεύγουν στην υιοθέτηση τακτικών και συμπεριφορών που φανερώνουν πως χάνουν πλέον το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Τρανή απόδειξη αποτελούν οι δηλώσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης, στη συνάντηση της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής με τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων προς αυτές και προς τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας κατά την παρέμβαση που πραγματοποίησαν.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Π. Βεντήρη, κριτήριο απορρόφησης των εγγραφέντων νηπίων και προνηπίων σε κάθε Νηπιαγωγείο είναι ο αριθμός των διαθέσιμων Νηπιαγωγών σύμφωνα με το μοντέλο 25 παιδιά ανά νηπιαγωγό. Δηλαδή το ‘’πρώτα ο μαθητής΄΄ γίνεται ΄΄πρώτα ο διαθέσιμος αριθμός εκπαιδευτικών΄΄ Για τα νήπια και προνήπια που θα ΄΄περισσέψουν΄΄ θα συμβεί ‘’ό,τι και τι προηγούμενες χρονιές’’, δηλαδή θα στερηθούν το Νηπιαγωγείο εφόσον δεν προβλέπεται καμία απολύτως πρόσληψη Νηπιαγωγού.

Μέσα σε ένα ντελίριο υπεράσπισης της καθόλα παράτυπης, παράνομης και διαπνεόμενης από τη δημοσιονομική λογιστική αντίληψη διαδικασία των ηλεκτρονικών προεγγραφών στα Νηπιαγωγεία, την οποία οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας κατήγγειλαν και δια ζώσης, οι γονείς των νηπίων αναγορεύονται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης σε ΄΄αγριεμένους΄΄ αντιπάλους’’ των Νηπιαγωγών των οποίων την προστασία αναλαμβάνει ο ίδιος μέσω της διαδικασίας των ηλεκτρονικών προεγγγραφών! .Κατά την αντίληψη του Διευθυντή Εκπαίδευσης οι γονείς από συνεργάτες και συνοδοιπόροι των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται ως παροικούντες το αντίπαλο στρατόπεδο!

Ενδεικτικότατη του πανικού που έχει καταλάβει τη Διοίκηση, η εικόνα του ‘’κρεσσέντο’’ αυταρχισμού που έχει καταλάβει τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στη διάρκεια των συναντήσεων με τους Διευθυντές των Σχολείων για ζητήματα που αφορούν τις εγγραφές και την απορρόφηση των νέων μαθητών /νηπίων, τις κτιριακές υποδομές και άλλα θέματα λειτουργίας των σχολείων:

Μετά το προχθεσινό κλείδωμα των συναδέλφων της Ν.Ίωνίας και του Ηρακλείου στην αίθουσα συνεδριάσεων ώστε να κρατηθούν ‘’σε απόσταση ασφαλείας’’ από τους συναδέλφους εκπροσώπους του συλλόγου ΄΄ Γ.Σεφέρης’’, στις σημερινές συναντήσεις του με τους Διευθυντές των Σχολείων Βριλησσίων και Χαλανδρίου δείχνει με το δάχτυλο την πόρτα της εξόδου στους εκπροσώπους του συλλόγου μας κατά την παρέμβασή τους ως μελών του Δ.Σ.. Δηλώνει ανερυθρίαστα και με περισσό θράσος ο Δ/ντής Εκπ/σης και πρώην «συνδικαλιστής» ότι δεν θα επιτρέψει για λόγους αρχής(!) στο σωματείο την παρουσία και συμμετοχή του στις «υπηρεσιακές», κατά τα λεγόμενά του, συναντήσεις με στελέχη της εκπαίδευσης και φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του είπε: «Αρκετά με τις παρεμβάσεις του σωματείου για όλα τα θέματα που προκύπτουν, δεν θα το επιτρέψω. Αποχωρώ ώστε να μην νομιμοποιήσω την παρουσία σας εδώ». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων διευθυντών δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να τον ακολουθήσουν, μπροστά μάλιστα στα έκπληκτα βλέμματα των νεοκλεγέντων Δημάρχων Βριλησσίων και Χαλανδρίου, που ήταν προσκεκλημένοι.

Μάλιστα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος παρενέβη στην προκλητική και αυταρχική στάση και συμπεριφορά του Διευθυντή Εκπαίδευσης λέγοντας ότι: οι εκπρόσωποι του σωματείου των εκπαιδευτικών αποτελούν πρωτοπόρο αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατά συνέπεια η παρουσία τους και η συμβολή τους σε ανάλογες συναντήσεις είναι αυτονόητη όσο και απαραίτητη.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση αισθάνεται ότι δεν έχει πλέον κανένα έρεισμα μέσα στο σώμα της μαχόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας χάνει όλο και περισσότερο τον ΄΄έλεγχο΄΄ όσων κατά την αντίληψή της ‘’δικαιούται’’ να διαθέτει, των διευθυντών.

Είναι όμως εξίσου φανερό ότι το σωματείο είναι και θα είναι παρόν για να εκφράζει τις αγωνίες των εκπαιδευτικών της τάξης και να ΄΄επιβάλει΄΄ φύσει και θέσει τη θέληση και τις επιδιώξεις του κόσμου της μαχόμενης εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ηλέκτρα Μήτσουρα Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Tags: Σύλλογος ΠΕαξιολόγησησεμινάρια διευθυντώναυτοαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα