Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης": Αλληλεγγύη στους πληγέντες της φονικής μανίας για κέρδος! Εγκληματικές ευθύνες!

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με φονική καταστροφή που έχει κοστίσει μάλιστα δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Εν έτη 2017, αρκεί μία ισχυρή φθινοπωρινή βροχή για να αναδειχθεί η τραγική έλλειψη υποδομών και η πλήρης αδυναμία του κράτους για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πληγέντες των περιοχών αυτών. Καλούμε όλες και όλους να συγκεντρώσουν στα σχολεία τους:

-σχολικά είδη

-νερό

-κουβέρτες

-ξηρά τροφή

-είδη ατομικής υγιεινής

για να τα προσφέρουμε ως σωματείο στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές πλήττονται και πάλι! 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 7 άνθρωποι αγνοούνται, πολλοί είναι τραυματίες και εγκλωβισμένοι.

Οι ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους!

Η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, ο άθλιος σχεδιασμός των εμπορευματικών και ιδιωτικών μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση, φανερώνουν τη χρόνια κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για τη Δυτική αλλά και όλη την Αττική.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών. Την ίδια ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές των τελευταίων δεκαετιών γιατί ευνόησαν κι ενίσχυσαν το έγκλημα με την πολιτική τους. Όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν την επικινδυνότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Επέλεξαν να ιεραρχήσουν και να υλοποιήσουν άλλα έργα και υποδομές που αποφέρουν κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο ενώ τα αναγκαία έργα για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των λαϊκών εργατικών οικογενειών δεν ξεκίνησαν ποτέ. Άλλωστε, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ λόγω της χαμηλής κερδοφορίας τους, παρότι είναι απαραίτητα για την προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων. Επιπλέον, οι περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα κονδύλια για έργα υλικοτεχνικής υποδομής οι ελλείψεις σε προσωπικό -κατ’ εντολή των μνημονιακών δεσμεύσεων που επιβάλουν Ε.Ε. και ΔΝΤ, οι αναθέσεις σε εργολάβους, η ασύστολη δόμηση και οικειοποίηση περιοχών στο όνομα της ανάπτυξης και του κέρδους, κατέστησαν ευκολότερο το καταστροφικό έργο της νεροποντής.

Οι νόμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας και οι κρατικές-κυβερνητικές πολιτικές περιφρονούν τον άνθρωπο και την ανθρώπινη ζωή.

Απαιτούμε

Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολόγητος απών από την εργασία του.Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτουςΌχι άλλα έργα βιτρίνας με γνώμονα τα επιχειρηματικά κέρδη, όχι άλλα έργα χωρίς να υπολογίζεται το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Ο γραμματέας

Ρέππα Ντίνα Σακαρετσάνος Λάμπρος

Σύλλογος ΠΕ ο ΑριστοτέληςΜάνδρααλληλεγγύη
Keywords
Τυχαία Θέματα