Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού: Ενα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Αίγινα , 18/09/2014

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Μπέρλοντ Μπρεχτ

μμμπμ

Στις 18 Σεπτέμβρη

του 2013 τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δολοφονούν στο Κερατσίνι τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. Είχαν προηγηθεί τον περασμένο Γενάρη η δολοφονία του μετανάστη Σ. Λουκμάν στα Πετράλωνα αλλά και μια σειρά άλλες επιθέσεις σε μετανάστες και ιδεολογικούς της αντιπάλους. Δολοφονική επίθεση δέχονται επίσης τα μέλη του Π.Α.Μ.Ε στο Πέραμα τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας, κάνοντας κατανοητό ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και οι επιθέσεις στους πολιτικούς της αντιπάλους δεν θα μένουν πλέον στα λόγια αλλά αποκτούν αιματηρό χαρακτήρα.

Η Χρυσή Αυγή είναι το πολιτικό δημιούργημα – τέκνο της μνημονιακής εποχής , της εποχής της ακραίας κοινωνικής βαρβαρότητας , της εποχής που εξέθρεψε στο έπακρο τη λογική ότι η επιβίωση περνάει μέσα από την εξόντωση του άλλου , του διαφορετικού. Είναι το δημιούργημα των πιο φανατικών υποστηρικτών της νεοφιλελεύθερης – μνημονιακής πολιτικής , οι οποίοι την ώρα που το ναζιστικό μόρφωμα κορύφωνε την εγκληματική του δράση ζητούσαν συμμαχία με μια σοβαρή Χρυσή Αυγή ως αντίβαρο στην πολιτική άνοδο της Αριστεράς. (SKAI) Είναι το δημιούργημα συγκεκριμένων καθεστωτικών Μ.Μ.Ε και δημοσιογράφων που καθημερινά προσπαθούσαν να εξωραΐσουν τον ναζιστικό και εγκληματικό της χαρακτήρα. Είναι πάνω απ’ όλα δημιούργημα της «Άγιας Οικογένειας του Μνημονίου» για ν’ ανακόψει με κάθε τρόπο τον ριζοσπαστισμό και τη δυναμική για ανατροπή της βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής της. Να εγκλωβίσει συνειδήσεις στην απατηλή αντισυστημική ρητορεία του ναζιστικού μορφώματος. Η απελπισία και το αδιέξοδο που έφεραν σε μεγάλο μέρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων η ανεργία και η φτώχεια , έστρωσαν το έδαφος για την πολιτική και εκλογική της άνοδο. Οι πολιτικές αυτές εκτρέφουν τον εκφασισμό της κοινωνίας αλλά και αυτοί που τις προωθούν ούτε θέλουν ούτε μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν τον φασισμό.

Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται σαν αντισυστημική πολιτική δύναμη , ως δήθεν ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα , είναι όμως στην πραγματικότητα η χειρότερη έκφραση αυτής της πολιτικής παρακμής. Αυτό που στην πραγματικότητα στοχοποιεί είναι η ίδια η δημοκρατία , τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή. Προβάλλει ως πρότυπα την απριλιανή χούντα και τα φασιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου , καθεστώτα καταδικασμένα στη συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας. Όσο κι αν εμφανίζεται αντισυστημική δύναμη η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από το μεγάλο κεφάλαιο και στηρίζεται από τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους. Η εγκληματική της δράση ενάντια στους μετανάστες και το λαϊκό κίνημα όσο κι αν έχει ανασταλεί προσωρινά, δεν πρόκειται να σταματήσει. Αυτό που θα σταματήσει αυτή τη δράση είναι η πολιτική της συντριβή και τοποθέτησή της στα απόβλητα της ιστορίας.

Σε μια χώρα που γνώρισε το Δίστομο και τα Καλάβρυτα και πολλούς άλλους ανάλογους τόπους, που η ιστορία της σημαδεύτηκε από μεγάλους αγώνες ενάντια στον φασισμό η παρουσία της Χρυσής Αυγής είναι ‘’ύβρις ’’ απέναντι στην ιστορία και στο αίμα που χύθηκε για την ελευθερία των λαών. Ας το γνωρίζουν οι ψηφοφόροι της και οι απλοί οπαδοί της ότι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν στηρίζοντας αυτό το θλιβερό μόρφωμα. Στηρίζοντας αυτό το μόρφωμα στηρίζουν και όλες εκείνες τις δυνάμεις που μέσω μνημονίων και πολιτικών εξοντωτικής λιτότητας τους έριξαν στην ανεργία , τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση. Η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής είναι η καλύτερη εγγύηση για να συνεχιστούν οι πολιτικές που τους κατέστρεψαν και συνεχίζουν να τους καταστρέφουν.

Με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση του ποινικού κωδικα και ειδικά του άρθρου για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ανοίγει ο δρόμος για την απαλλαγή των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής συμμορίας. Γνωρίζουμε ότι η σύγκρουση της μνημονιακής συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή δεν έγινε από πραγματικό ενδιαφέρον για την απόκρουση του φασισμού αλλά για εντελώς δικούς της λόγους , καθώς έβλεπε ν' αυξάνει η επιρροή της ναζιστικής συμμορίας σε βάρος της δικής της , αλλά έγινε και κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος εκείνων των ημερών.

Αντιστεκόμαστε στην παρουσία των φασιστών στους εργασιακούς και όλους τους δημόσιους χώρους. Δε νομιμοποιούμε την παρουσία τους πουθενά. Αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό , την ξενοφοβία , προστατεύουμε την ιστορική μνήμη , δεν επιτρέπουμε τη διαστρέβλωσή της από τους φασίστες.

Κάνουμε το χώρο της παιδείας χώρο δημιουργίας δημοκρατικών συνειδήσεων , μιλάμε στους μαθητές μας για τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην ιστορία και τα εγκλήματά του ενάντια στην ανθρωπότητα.

Απαιτούμε την καταδίκη των μελών της ναζιστικής συμμορίας για τα εγκλήματά τους σε βάρος των μεταναστών και πολιτικών και κοινωνικών αγωνιστών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ ΣΤ. ΛΑΓΙΑΚΟΥ

Tags: Σύλλογος ΠΕ νησιών ΑργοσαρωνικούΠαύλος Φύσσας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα