Σύλλογος ΠΕ Καβάλας: Αναπληρωτές - Το κράτος τους απολύει από τα σχολεία. Η ΔΑΚΕ από τα Συνδικάτα

Το Δ.Σ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη στάση του εκλεγμένου στο Δ.Σ. του Συλλόγου με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Καβάλας κ. Δ. Δημοσθενίδη, ο οποίος σε επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο του Συλλόγου πέραν του ό,τι υποδεικνύει στο νέο Γενικό Γραμματέα αναπληρωτή κ. Ν. Αξιμιώτη πώς πρέπει να ψηφίζει στις συνεδριάσεις, του επισημαίνει ότι η θητεία του λήγει με τη λήξη της υπηρεσιακής του σύμβασης.

Είναι ξεκάθαρο ότι θεωρεί πως οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας χάνουν την εκπαιδευτική τους

ιδιότητα, επειδή τους απολύει το κράτος, και άρα και τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα στο σωματείο μας.

Κάτι τέτοιο βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ξεκάθαρη θέση όλων των συλλόγων της επικράτειας, αλλά και της ΔΟΕ (έπειτα από την πρακτική που ακολούθησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία), οποίοι έχοντας αναγνωρίσει τη μόνιμη σχέση των αναπληρωτών με τη δημόσια εκπαίδευση (μέχρι και 16 χρόνια) τους θεωρούν ισότιμα μέλη.

Ενημερώνουμε τον αιρετό κ. Δημοσθενίδη ότι συνάδελφοι αναπληρωτές συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις της ΔΟΕ ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, εκλέγονται μέλη Δ.Σ. σε συλλόγους πανελλαδικά και μάλιστα διατελούν και πρόεδροι τους.

Ας μη γινόμαστε πολλαπλασιαστές τέτοιων διασπαστικών απόψεων, οι οποίες μόνο προβλήματα δημιουργούν σε βάρος των αναπληρωτών που επί χρόνια υπηρετούν τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας με ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων.

Είναι ευθύνη όλων μας εκλεγμένων και μη να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε:

Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Μαζικούς διορισμούς άμεσα για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών

Καλούμε:

Την παράταξη της ΔΑΚΕ να τοποθετηθεί δημόσια σε σχέση με τη στάση του εκπροσώπου της.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταδικάσει τέτοιου είδους απόψεις και πρακτικές διαχωρισμού των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.

Σύλλογος ΠΕ Καβάλας
Keywords
Τυχαία Θέματα