Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου": Απλήρωτοι οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ στα ολοήμερα

Tweet

ΑΠ: 40 /7-2-14

Προς: Υπ. Παιδείας, Δ/νση ΠΕ Αν. Αττ., τα μέλη

Συλλόγους, ΔΟΕ, ΜΜΕ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων μας που εργάζονται στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα «στήριξης του ολοήμερου» και τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί συνεχίζουν

να παραμένουν απλήρωτοι από 20 Δεκεμβρίου!!!

Ο σύλλογός μας διερεύνησε το θέμα τόσο στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής όσο και στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και δυστυχώς επιβεβαιώσαμε ότι ενώ το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης είχε κανονικά ετοιμάσει τα δικαιολογητικά, το Υπουργείο απάντησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην καθυστέρηση της καταβολής της επόμενης δόσης της χρηματοδότησης από την ΕΕ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ!!! που αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα «στήριξης του ολοήμερου» και όσους συναδέλφους αμείβονται μέσω αυτού (οι συνάδελφοι για τα τμήματα ένταξης που είχαν καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού πληρώθηκαν στις 7/2). Το χειρότερο είναι ότι όσο κι αν προσπάθησε να είναι καθησυχαστικό το αντίστοιχο τμήμα του Υπουργείου ότι αναμένεται να πληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο τέλος ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!

Είναι απαράδεκτο στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία, την οποία οι νέοι συνάδελφοι μας βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, μακριά από τις οικογένειές τους να μένουν απλήρωτοι και να βρίσκονται μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, τη μετακίνηση τους προς τις σχολικές τους μονάδες κτλ. Δε φτάνουν οι μειώσεις μισθών, η ανασφάλεια, οι μετακινήσεις τους από πόλη σε πόλη κάθε χρόνο, το γεγονός ότι προσλαμβάνονται στη μέση της χρονιάς πολλές φορές – ΤΩΡΑ δεν έχουν δεδομένη ούτε τη σταθερή καταβολή του μισθού τους!!!

Πως νομίζει το Υπουργείο Παιδείας ότι θα τα βγάλουν πέρα οι συνάδελφοι μας ;

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ εκτός από τους περιορισμούς στις τοποθετήσεις, την ένταση της ελαστικοποίησης και απαξίωση της εργασίας, το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς, δημιουργούν προβλήματα ακόμα και στην κανονική καταβολή του μισθού των εργαζόμενων!!!

Αναδεικνύεται και πάλι το αίτημα για προσλήψεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαμηνύουμε στο Υπουργείο Παιδείας ότι αν δεν λύσει άμεσα το πρόβλημα θα καλέσουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές που παραμένουν απλήρωτοι, με το σύλλογο μας, να κηρύξουμε επίσχεση εργασίας και να γλιτώσουν τουλάχιστον την υποχρέωση να πληρώνουν από την τσέπη τους την μετακίνηση προς το σχολείο με δανεικά! Οι συνάδελφοι αναπληρωτές ΕΣΠΑ έδωσαν μάχες μαζί με τους συλλόγους στα πρώτα χρόνια των προσλήψεων ΕΣΠΑ για να κατοχυρώσουμε την κανονική καταβολή του μισθού και δεν είναι διατεθειμένοι να μας ξαναγυρίσουν πολλά χρόνια πίσω και σ΄ αυτό το ζήτημα.

Σημείωση - Ενημέρωση : σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών για την προϋπηρεσία των αναπληρωτών δόθηκε δέσμευση από την δ/ντρια εκπαίδευσης ότι οριστικά θα καταβληθεί στη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου.

Tags: Σύλλογος ΠΕΕΣΠΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα