Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας Φούρνων: Να ανακληθούν οι απολύσεις των 2 αναπληρωτριών με αναπηρία

Άλλη μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο πέταξε στο δρόμο δυο συμβασιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στον Πειραιά και στη Βοιωτία. Η ανθρωπιά της είναι τόσο μεγάλη που αδιαφόρησε για το γεγονός ότι επρόκειτο για συναδέλφους που ανήκουν σε ειδική κατηγορία λόγω ανίατης ασθένειας.

Ο λόγος που επικαλείται το Υπουργείο είναι ότι οι συναδέλφισσες, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία, δεν έχουν προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η συναδέλφισσα από τον Πειραιά είχε καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017 ενώ έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Η ίδια απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό από Απρίλη.

Μια ημέρα αργότερα, το Υπουργείο Παιδείας με ένα ανεπαίσχυντο Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή. Δηλαδή η κυβέρνηση που υποστελεχώνει τις υπηρεσίες υγείας και ευθύνεται για την πολύμηνη καθυστέρηση των ΚΕΠΑ στη συνέχεια ζητάει και τα ρέστα από τους εργαζόμενους.

Αντίστοιχο ήταν και το περιστατικό απόλυσης συναδέλφισσας αναπληρώτριας, που δούλευε στην Βοιωτία στις 18 Οκτωβρίου.

Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν τώρα αποφάσεις. Απαιτούμε να γυρίσουν εδώ και τώρα στη δουλειά οι συνάδελφοι, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή, αλλά και πληρωμή των ημερομισθίων που έχασαν.

Για το ΔΣ

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας Φούρνωνεκπαιδευτικοί με αναπηρίαΚΕΠΑαπολύσεις εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα