Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 29/9 στο υπ. Παιδείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 29ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 1μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για μια ακόμα χρονιά, το καθεστώς της ομηρίας-ανασφάλειας, της αγωνίας της περιπλάνησης, αβεβαιότητας και της ελαστικής εργασίας.συνεχίστηκε, παρά τις κίβδηλες υποσχέσεις και αυτής της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς..

Μικρό μόνο δείγμα του εργασιακού

καθεστώτος που βιώνουν οι αναπληρωτές, είναι η πραγματικότητα των αστέγων συναδέλφων μας, όχι μόνο στα τουριστικά νησιά, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, μια εικόνα που θίγει την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού.

Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη η εκπαίδευση εφευρίσκει καθημερινά τρόπους μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού που θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων το δικαίωμα των αναπληρωτών αδιόριστων συναδέλφων στην μόνιμη ,σταθερή και αξιοπρεπή εργασία

Κι έτσι τα 24.000 κενά κατά το Υπουργείο, που είναι περί τις 30.000 σύμφωνα με τις πιο στοιχειώδεις πραγματικές ανάγκες, θα καλυφθούν από αναπληρωτές (μέχρι τώρα ένα μέρος μόνο έχει προσληφθεί), μεγαλώνοντας το καθεστώς ομηρίας κι ανασφάλειας δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων κι ελαστικοποιώντας περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Τέρμα πια στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό, την ανασφάλεια και την ομηρία. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ένα μεγάλο κίνημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, την αντίσταση στην ελαστική εργασία αλλά και την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά, πρέπει να γιγαντωθεί φέτος σε όλη την εκπαίδευση αγκαλιάζοντας και την κοινωνία που στενάζει καθολικά από το μνημονιακό ζυγό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αναπληρωτές, μόνιμους και αδιόριστους να συμμετέχουν στον αγώνα αυτόν. Πρώτος σταθμός για φέτος, μετά τις μάχες στις Διευθύνσεις στην αρχή της χρονιάς, η κινητοποίηση στις 29 Σεπτέμβρη στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας, όπου σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά και αποφασιστικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ), ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, ΟΧΙ ΣΤ0 Ν. 3848 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ. ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΤΟ ΠΔ 79 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ. ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΔΕΙΩΝ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΑΔΕΙΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, ΛΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σύλλογος ΠΕ η Αθηνάεκπαιδευτική κινητοποίησηΥπουργείο Παιδείας
Keywords
Τυχαία Θέματα