Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ - Ένταση έξω από ΥΠ.ΕΣ και Βουλή

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν έλλειψαν και οι εντάσεις.

Συγκεκριμένα, περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και λίγο αργότερα έφθασαν στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και πέταξαν σκουπίδια στην είσοδο του κτιρίου.

Οι συμβασιούχοι

απαιτούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Ένταση λεξω από το υπ. Εσωτερικών - Εργαζόμενοι κατά Πατούλη

Παράλληλα, ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εσωτερικών την ώρα που αντιπροσωπεία αιρετών της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη έφθασε στο σημείο.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο τελευταίο, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη στάση που κράτησε απέναντί τους. Εκτός από τις λεκτικές επιθέσεις πετάτηκαν προς το μέρος του δημάρχου Αμαρουσίου και μπουκάλια νερού.

Ο Πατούλης μπήκε στο ΥΠ.ΕΣ. προκειμένου να προστατευθεί.

σκουπίδια υπεσ https://t.co/reF4zMrJEX

Mike Konstant (@makonstant) 22 Ιουνίου 2017

Ένταση και στη Βουλή

Λίγο αργότερα ένταση σημειώθηκε και έξω από τη Βουλή, καθώς μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο ανεπιτυχώς αφού απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε λόγο για πέντε τραυματίες.

Τελικά, πολυμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

"Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Σήμερα σκληραίνει η στάση των εργαζομένων", είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, λίγο μετά τη συνάντηση. Ακόμη προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς σε αμαξοστάσια και ΧΥΤΑ. Η τελική απόφαση αναμένεται τις επόμενες ώρες.

https://t.co/VSy7wTMGnW

Mike Konstant (@makonstant) 22 Ιουνίου 2017

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μέσω των κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους και διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.

ΠΟΕ - ΟΤΑσυμβασιούχοι ΟΤΑπορεία διαμαρτυρίαςαπεργία
Keywords
Τυχαία Θέματα