Στο 6,1% το προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι 42% εκ των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνουν ότι κανένας εκ των δύο δεν είναι κατάλληλος για να κυβερνήσει τη χώρα. Συγκεκριμένα, τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει το 23,5%, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 31%.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα παραμένουν σχεδόν τα ίδια με αυτά της προηγούμενης δημοσκόπησης. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα με 16,6%

(προηγούμενη 16,2%) έναντι της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται να χάνει μισή μονάδα με 22,7% (23,2%). Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%) , το ΚΚΕ 6% (6,1%) ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%, ενώ ως προς την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Το 73,5% των ερωτηθέντων για την πορεία της χώρας να δηλώνουν ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα, το 47% από αυτούς εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας αναμένεται να χειροτερεύσει, ενώ το 28% δηλώνει ότι ίσως υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης.

Αναφορικά με τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε αυτή, το 20,5% εκτιμά ότι πρέπει να την εγκαταλείψει, όπως και το ευρώ, ενώ το 19,5% θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ, αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Τέλος, έκπληξη αποτελούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αν σε αυτή συμπεριληφθεί το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Στην περίπτωση αυτή, ο νέος φορέας λαμβάνει 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.

ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαδημοσκόπησηΚάπα Research
Keywords
Τυχαία Θέματα