Σπάρτακος: Δεν δίνουν άδεια στους φαντάρους για τις εκλογές - Παραβιάζουν τις διαταγές του ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στελέχη στο Α’ Γραφείο των ακριτικών μονάδων της παραμεθορίου κοροϊδεύουν και αδικούν τους φαντάρους λέγοντάς τους απίστευτα πράγματα. αλλού τους λένε ότι ο υπολογισμός της εκλογικής άδειας γίνεται στη βάση εργάσιμων ημερών μόνο για αξιωματικούς ενώ οι φαντάροι υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς και είναι υποχρεωμένοι να φύγουν Σαββάτο και να επιστρέφουν Κυριακή βράδυ. Αλλού τους λένε ότι μπορούν να πάρουν μόνο άδεια το Σαββατοκύριακο, γιατί αυτές είναι οι δύο ημέρες που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Φυσικά

κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους το ίδιο.

ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ 50 ΠΕΑ/ΑΠ-ΑΚΡΑΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ!

Μια μέρα χρειάστηκε για να παραβιαστεί η σχετική διαταγή του ΓΕΕΘΑ που ενημέρωνε όλο το προσωπικό για το τι ακριβώς προβλέπεται ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του προσωπικού στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επισημαίνεται ότι πλέον της παραπάνω διαταγής έχει εκδοθεί και νεότερη από το ΓΕΕΘΑ προς όλους τους εμπλεκόμενους με την οποία καθορίζεται η πιστή εφαρμογή και υλοποίηση των ως άνω διατασσομένων'.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

«Η διοίκησης της μονάδα 50 ΠΕΑ/ΑΠ στο Κουφόβουνο Διδυμοτείχου αποφάσισε ότι δεν θα δώσει άδεια σε κανένα φαντάρο για τις εκλογές παρά την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα, στις αρχές του μήνα η μονάδα ενημέρωσε φαντάρους και στελέχη σχετικά με τις προβλεπόμενες άδειες των εκλογών και τη διαδικασία και όλοι συμπλήρωσαν υπεύθυνες δηλώσεις όπου δήλωναν την επιθυμία τους να ψηφίσουν εκεί που είναι εγγεγραμμένοι ή να ψηφίσουν στους καταλόγους ετεροδημοτών στο Κουφόβουνο.

Ο Διοικητής κατόπιν ξεκαθάρισε ότι (προφανώς) δε θα μπορούν να πάρουν όλοι άδειες, άλλα θα παραμείνουν στη μονάδα όσοι είναι απαραίτητοι για να εκτελούνται οι υπηρεσίες. Βέβαια αυτό στην περίπτωση των φαντάρων της μονάδας σημαίνει πρακτικά ότι μπορούν να λείψουν περίπου 8-10 άτομα.

Όμως χθες οι φαντάροι ενημερώθηκαν ότι κανένας τους δεν θα πάρει άδεια λόγω "υπηρεσιακών αναγκών". Την ίδια στιγμή που άλλες μονάδες στο ίδιο στρατόπεδο δίνουν άδειες στους φαντάρους παρόλο που υπηρεσιακές τους ανάγκες είναι μεγαλύτερες από αυτές της 50 ΠΕΑ/ΑΠ».

Εμείς απαιτούμε να εφαρμοστούν πιστά οι σχετικές διαταγές, να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν οι συνάδελφοι φαντάροι στις εκλογές όπως επιθυμούν και ο Στρατός να αναλάβει το σημαντικό κόστος της μετακίνησης τους.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ- ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ:

Οι σχετικές διατάξεις για τις εκλογικές άδειες των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφέδρων και μονίμων, περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο για τη χορήγηση αδειών στους τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Άρα ο χρόνος της εκλογικής άδειας δεν συνυπολογίζεται ούτε στην κανονική άδεια του φαντάρου.

Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:

- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.

- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση , ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση , ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Όπως σημειώνεται, οι υπάλληλοι, άρα και οι ένστολοι που θα κάνουν χρήση της εκλογικής άδειας υποχρεούνται όπως προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία βεβαίωση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ή άλλου αρμοδίου οργάνου, από την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.

Tags: Δίκτυο Σπάρτακοςδίκτυο φαντάρων σπάρτακος
Keywords
Τυχαία Θέματα