«Σκασμός, λοιπόν, μιλάει η Υπουργός»

Αρθρογράφος: Κώστας Μπακατσής

Έτσι χόρτασα στη ζωή μου:
με νεκρούς, ταπεινώσεις, ποιήματα, χρονολογίες από παλιές
καταστροφές κι οράματα απά αυριανές επαναστάσεις.

{Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ}

Μέρες 3 πριν τις εκλογές του Γενάρη του ΄15 , οι οποίες θα … άλλαζαν την Ελλάδα και την Ευρώπη, έγινε συγκέντρωση εκπαιδευτικών μελών, φίλων κι οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ!
Διέκοψα άκομψα ( χούι ) τον εισηγητή, τέως συνάδελφο, νυν Υπουργό … Θρησκευμάτων
Ιωάννη

Αμανατίδη : «Γιάννη, την επόμενη Πέμπτη θα είστε στα υπουργικά έδρανα και θα παρουσιάζετε τις προγραμματικές θέσεις της κυβερνώσας Αριστεράς για την Παιδεία. Μπορείς να μη μας λες για τη Δεξιά, το Σαμαρά και την αξιολόγηση; Μπορείς να μας πεις τι θα αλλάξει στο Σχολειό;»
« Θα φυσάει άνεμος Δημοκρατίας, Κώστα» βιάστηκε να απαντήσει και όταν παρατήρησα πως χωρίς σχέδιο θα καταντήσει >, στελέχη του Κόμματος και της ΕΡΑ με κατηγόρησαν ως … γκρινιάρη, βιαστικό και ανίκανο να συλλάβω το βηματισμό του. … επαναστατικού μετασχηματισμού !
Την Κυριακή αυτή η παράταξη της ΕΡΑ μας καλεί να συνευρεθούμε και να συζητήσουμε για τη Δημοκρατία στα σχολεία. Εισηγητής και ο τέως συνάδελφος Ιωάννης Αμανατίδης αν και η μόνη του σχέση με την Εκπαίδευση πια είναι ο … Ιερώνυμος και Μορφωτικό Αγαθό των Παιδιών το Άγιο Φως που ο ίδιος κομίζει από τα Ιεροσόλυμα.
- Γιάννη, λυπάμαι πολύ που δικαιώθηκα εγώ και που η δημοκρατία σας στα σχολειά είναι πια ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ ! Και δεν είναι η Τρόικα και η ΕΕ και το ΔΝΤ ! Είναι κάτι πολύ περισσότερο: Ο καπιταλισμός και το Σύστημα που τόσο ευλαβικά υπηρετείτε …
Αφήνω τα πολλά , τα μεγάλα, τα σπουδαία, τα οικονομικά, που ο Σόιμπλε ο κακός επιβάλλει, που δεν μας αφήνει να βαράμε τα ντέφια, τα νταούλια και μας χορεύει στο ταψί. Ρωτάω για πράγματα ασήμαντα, καθημερινά, απλά:
- Με ποιον συζήτησε η κ. Φωτίου, η αναρμόδια στο χώρο κι αποφάσισε να γίνουμε νταντάδες και τροφοί παιδιών; Γιατί επιμένει η Θεανώ Αντουανέτα να αγνοεί τόσο επιδΗκτικά τη ΔΟΕ, όλες τις παρατάξεις ακόμα και την ΕΡΑ; Γιατί δεν επιτρέπει στους δασκάλους και στις Δασκάλες της Τάξης και της Πράξης να έχουν άποψη; Γιατί πρέπει να εφαρμόσει τη δικιά της ως Μία κι Αλάθητη και Τελεσίδικη; Από πού ως πού η κυρία «αποφασίζω και διατάζω» αντλεί αυτό το απολυταρχικό δικαίωμα; Τέτοιους διάλογους, τέτοιες συζητήσεις δεν περίμενα πως θα περιείχε η δική μας εκδοχή της Δημοκρατίας. Φαντάσου πόσο με εξέπληξε το τηλεφώνημα – διαταγή για τον τρόπο εκτέλεσης του προγράμματος σίτισης στο Σχολείο στο οποίο ήμουν Διευθυντής από ΜΕΤΑΚΛΗΤΟ υπάλληλο του Υπουργείου Της!
Κ. Υπουργέ, αρνείστε στο Σύλλογο Διδασκόντων να συνεδριάσει για την αποδοχή ή όχι της εγκυκλίου τη ίδια στιγμή που με περισσό θράσος μιλάτε για το σημαντικό μας ρόλο και την προσφορά τη φιλότιμη που κρατάει όρθια την εκπαίδευση!
Κρίμα που ένα τόσο δα μικρό ζήτημα και πολύ μεγαλύτερο για την σκληρά δοκιμαζόμενη λαϊκή οικογένεια, ακόμα και τώρα που βαδίζει στις πλατιές λεωφόρους της … ανάπτυξης που επόπτευσε από τα ψηλά ο πρωθυπουργός , κρίμα που αποτελεί άλλη μια ένδειξη πως η υποχώρηση και η προσχώρηση στη μνημονιακή συμμαχία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι είναι ολοκληρωτική .
Λυπάμαι που ήσουν Δάσκαλος και δεν κάνεις τίποτα για να σταματήσεις την ανοησία του ταΐσματος με το ζόρι ΠΑΙΔΙΩΝ σε αίθουσες ακατάλληλες κι επόμενα επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία.
«Γίνεται να μην τρώω την Πέμπτη, γιατί πάμε σε γιατρό;»
«Κι άμα δε μου αρέσει η σαλάτα, κύριε;». «Άμα δεν το τρώω όλο, τι ώρα θα φεύγω;»
Σ’ αυτές τις ερωτήσεις δυσκολεύτηκα σήμερα στην τάξη κι όχι στο πρόβλημα των μαθηματικών με το ναυάγιο του Τιτανικού. Μήπως έχεις εσύ τις απαντήσεις;

Υπουργέ μου, επειδή το σήκωμα των ώμων δεν είναι αέρας Δημοκρατίας, αλλά σημάδι αδιαφορίας, δε θα μπορούσα να είμαι μαζί σας κυριακάτικα. Καλή συζήτηση και καλύτερη διεκδίκηση δικαιωμάτων από μια κυβέρνηση, που για άλλα βγήκε κι άλλη μας βγήκε.
Ελπίζω τέλος, αυτή μου η επιστολή να μην αποτελέσει στοιχείο για την αξιολόγηση που θα καταργούσαμε μα διατηρείτε, γιατί ο κ. Γαβρόγλου ξέρει να την εφαρμόζει καλύτερα από τον κακό Αρβανιτόπουλο και τον τρισκατάρατο Μητσοτάκη. Το λέει άλλωστε σύμπασα η ΕΕ, το σωτήριον ΔΝΤ και οι Αγορές οι σεβαστές όλες! Βλέπεις το ξανασκέφτομαι να βγω στη Σύνταξη, αφού μόλις άκουσα πως δε χρειάζεται να ψηφίσεις κι άλλα μέτρα. Απλά η χασούρα 2 δις περίπου των Εταίρων θα καλυφθεί από όσα πρόλαβες και ψήφισες. Θα εφαρμοστεί δηλαδή από του χρόνου η περικοπή των συντάξεων κατά 18% (σιγά το ποσοστό το αμελητέο) και η εξαφάνιση του αφορολόγητου!
- Συνάδελφοι της Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κάντε το παν (κι εγώ μαζί σας ) μη βγει ξανά η Δεξιά στην κυβέρνηση και κόψει τον Δημοκρατικό άνεμο τον οποίο δυναμώνουν οι άξιοι διευθυντές που έχουν χρόνια αξιολογικά στην πλάτη τους και αναβαπτίζονται από φέτος να συνεχίσουν αυτό που άφησαν στη μέση το ’15!
- Άγγελε, Γιάννη, Θοδωρή , Μάκη , Μηνά πιέστε κι ένα στην υγειά μου ρε.
- Ανέρωτο γιατί δε σας ταιριάζει να καταντήσετε Πασόκοι τώρα στα στερνά !

Μπακατσής Κώστας, Δάσκαλος

Ετικέτες: Κώστας Μπακατσής
Keywords
Τυχαία Θέματα