ΣΙΕΙΕ: Υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας ή μιας συνδικαλιστικής συντεχνίας;

Υπηρεσιακή Υπουργός παιδείας ή μιας συνδικαλιστικής συντεχνίας;

Δεν χρειαζόταν να κάνει δήλωση νομιμοφροσύνης στην ΟΙΕΛΕ σε πρόσφατη συνέντευξή της η κυρία Υπουργός, για να πληροφορηθούμε την εκλεκτική της σχέση με τη συνδικαλιστική συντεχνία που διαφεντεύει την ΟΙΕΛΕ.

Και κατά την προηγούμενη θητεία της στο Υπουργείο Παιδείας

έδωσε δείγματα γραφής η κυρία Κιάου σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν αυτή που κόντρα σε δεκάδες αποφάσεις δικαστηρίων όλων των βαθμών όλης της χώρας, καθυστέρησε την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, για να διατηρήσει η συντεχνία των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης τα προνόμια του ΕΛΙΓΕ. Ακόμη και σήμερα, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν καταταγεί στα σωστά βαθμολογικά κλιμάκια εξαιτίας της.

Σήμερα η ίδια, υπενθυμίζοντας την αγαστή αυτή συνεργασία, σε συγκινητική σύμπνοια με τη συντεχνιακή ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, ανακαλύπτει δήθεν υποχρέωσή της να υπογράψει γνωμοδότηση περί «ρητρών μονιμότητας», αν και στην προηγούμενη θητεία της υπηρέτησε την ΟΙΕΛΕ πράττοντας ακριβώς το ανάποδο! Το ότι το θέμα αυτό έχει λυθεί αμετάκλητα από το ΣτΕ, αποτελεί λεπτομέρεια για την Υπουργό των κλειστών θυρών, διότι πρόκειται για τις ρήτρες που είχαν δώσει στους εκλεκτούς της, τα προνόμια και την παλιά τους ισχύ.

Διερωτάται, λοιπόν, κανείς αν εκ νέου τοποθετήθηκε στην ίδια θέση επί τούτω, προκειμένου να «αντιπολιτευθεί» προηγούμενους υπουργούς παιδείας και να ολοκληρώσει την ιδεοληπτική της εχθρότητα κατά των ιδιωτικών σχολείων.

Γιατί, ενώ κόπτεται να επαναφέρει από το «παράθυρο» τα προνόμια των συνδικαλιστών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν έχει λέξη να πει για την απειλή του ΦΠΑ, που επικρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια των ιδιωτικών σχολείων, των μαθητών τους και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών;

Ποια υπηρεσία έχει, αλήθεια, οριστεί να επιτελέσει η υπηρεσιακή υπουργός;

Και από πού αντλεί νομιμοποίηση να συνεχίσει την «αριστερή» ηθική παλινόρθωσης των ημετέρων;

Την προειδοποιούμε, πάντως, ότι ως Υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας δεν έχει το δικαίωμα να προβεί σε ανατροπή του ισχύοντος εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, ούτε να παλινορθώσει την ΟΙΕΛΕ ως την κλειδούχο των ιδιωτικών σχολείων.

Ας ασχοληθεί με το τρέχον και φλέγον πρόβλημα των δημοσίων σχολείων, που είναι η κάλυψη των χιλιάδων κενών σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΕΙΕ

Tags: ΣΙΕΙΕΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣΦρόσω ΚιάουΟΙΕΛΕιδιωτική εκπαίδευση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα