"Σεξισμός, χυδαία υπονοούμενα, υβριστικοί χαρακτηρισμοί, ψέματα..." - Απάντηση στο Δ.Σ. του ΣΥΚΥΠ

Απάντηση σε κείμενο του Δ.Σ του ΣΥΚΥΠ εξέδωσε η Γεωργία Κομψοπούλου, Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΠΕΘ Μακεδονίας-Θράκης.

Στην ανακοίνωση, με τίτλο "Απάντηση στο λίβελλο του Δ.Σ. του ΣΥΚΥΠ", αναφέρεται:

Σεξισμός, χυδαία υπονοούμενα, υβριστικοί χαρακτηρισμοί, ψέματα….

Αυτά είναι τα όπλα που διαθέτει το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κ.Υ. για να αποτρέψει το ενδεχόμενο του ενιαίου οργανισμού του ΥΠ.Π.Ε.Θ.? Και αυτό είναι το μείζον διακύβευμα στη λαίλαπα που ζούμε ως εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα?

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Αλλιώς δεν εξηγείται το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής ανακοίνωσης, το οποίο χαρακτηρίζει τους γράφοντες αλλά αδικεί κατάφωρα τους συναδέλφους της Κ.Υ. Είμαι σίγουρη ότι η ποιότητα και το ήθος τους δεν επιτρέπουν την ταύτισή τους με αυτόν τον βόρβορο.

Επειδή ούτε και η δική μου ιδιοσυγκρασία, οι αρχές μου και η διαδρομή μου μού επιτρέπουν να ακολουθήσω το Δ.Σ. της Κ.Υ. σε αυτήν την πρωτοφανή κατρακύλα, επισημαίνω συνοπτικά:

1. Στην ομάδα εργασίας ΥΠΠΕΘ-ΕΚΔΔΑ για τον οργανισμό κλήθηκα να συμμετάσχω ως επιπλέον μέλος τον Δεκέμβριο, όταν η συζήτηση έφτασε στο κομμάτι των περιφερειακών υπηρεσιών. Η ιδιότητα με την οποία συμμετείχα είναι αυτή της Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Μακεδονίας-Θράκης, που υπήρξε και μέλος της προηγούμενης επιτροπής για τον οργανισμό των περιφερειακών υπηρεσιών. Παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί αυτό στενοχωρεί τα μέλη του Δ.Σ.

2. Ως μέλος της παραπάνω ομάδας εργασίας προφανώς και ξέρω τον αριθμό των θέσεων ευθύνης στο Υπουργείο, αφού αυτές αποτυπώθηκαν αναλυτικά στη μελέτη. Αναρωτιέμαι γιατί σας φέρνει σε αμηχανία η αναφορά σε αυτές.

3. Το 2012, η Ένωσή μας, εξαιρετικά ολιγάριθμη τότε, απέκλεισε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αποτρέψει τις απολύσεις των συναδέλφων ΙΔΑΧ. Εσείς?

4.Το 2013 η Ένωσή μας και πάλι απέκλεισε και τις τρεις Περιφερειακές Διευθύνσεις της περιοχής ευθύνης μας για να αντισταθεί στην τότε αξιολόγηση. Εσείς?

5. Το 2013, με τις διαθεσιμότητες του Ιουλίου, επίσης ήμασταν οι πρώτοι που στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις τους. Εσείς?

6. Οι τόσο σοβαρές διαλείψεις στη μνήμη δεν δικαιολογούνται σε τόσο νέους ανθρώπους. Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι οι περιφερειακές υπηρεσίες δεν μπορούν να στελεχωθούν με προκήρυξη μετατάξεων από το υπόλοιπο δημόσιο, διότι απλούστατα δεν διαθέτουν οργανισμό?

7. Και κάτι τελευταίο: φαντάζομαι να αντιληφθήκατε, έστω και εκ των υστέρων, τη γελοιότητα των επαναλαμβανόμενων αναφορών στον καταχθόνιο ρόλο μου για την εκλογή βουλευτή. Αν όχι, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλισμό, να μην ξέρουν ότι η ελληνική επικράτεια δεν είναι μια ενιαία εκλογική περιφέρεια, ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν υπηρετούν όλοι στην ίδια περιοχή και ότι 2.150 άνθρωποι διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα δεν καθορίζουν απολύτως τίποτε. Κυρίως, όμως, αυτή η εμμονή απλώς αποκαλύπτει την προηγούμενη θητεία κάποιων σε ρόλους εκλογικών μηχανισμών Μαυρογιαλούρων, που δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν ότι σε κάποιες συλλογικότητες υπάρχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι που δεν υποτιμούν τα μέλη τους αντιμετωπίζοντάς τα ως κουκιά.

Η σημερινή ανακοίνωση-πυροτέχνημα ήταν βαθιά αποκαλυπτική, αλλά γεννά μόνο θλίψη για το σήμερα και ανησυχία για το μέλλον…..

Αφήνω μόνο του το Δ.Σ. του ΣΥΚΥΠ στον κατήφορό του. Οι συνάδελφοι είναι απόλυτα ικανοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΚομψοπούλουαπάντησηΣΥΚΥΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα