Σε δίκη ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου επειδή αντέδρασε σε φασιστικά κηρύγματα

Την Πέμπτη 16/3 δικάζονται ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, Τάκης Διαμαντίδης και ο τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου, Διαμαντής Γρυδάκης, γιατί παρενέβησαν ενάντια σε ομιλία που εκφωνήθηκε σε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου το 2012, η οποία ομιλία εξυμνούσε το Μεταξά και τη χούντα. Δικάζονται δηλαδή γιατί αντέδρασαν σε φασιστικά κηρύγματα στην επέτειο της αντιφασιστικής πάλης του λαού!

Όπως επισημαίνει ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων, οι διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών το τελευταίο διάστημα δεν είναι καθόλου σπάνιες. Η δίωξη φοιτητών στην Ξάνθη

για μαζική παράσταση που είχε αποφασίσει ο σύλλογος τους σε γραφείο καθηγητή, η σύλληψη και η δίωξη φοιτήτριας με βάση μετεμφυλιακό νόμο και με την «κατηγορία» της διακίνησης ανακοινώσεων σε μαθητές έξω από σχολείο στο Κιλκίς, οι δίκες των αγωνιστών στην Χαλκιδική για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την εταιρεία ελντοράντο, η πολύωρη προσαγωγή των 14 αγωνιστών που τον περασμένο Οκτώβρη επισκέφθηκαν το κέντρο κράτησης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες στη Σάμο, η εκ νέου δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για την παράσταση τους στο Υπουργείο Εργασίας το 2013, αλλά και η δίκη των 4 μελών του Δ.Σ. και της ΕΛΜΕ Σάμου που επαναλαμβάνεται στις 3/7 επειδή υλοποίησαν απόφαση του συλλόγου συμμετέχοντας στην κατάληψη στο γραφείο της Διεύθυνσης το Σεπτέμβρη του 2013, είναι μόνο κάποια παραδείγματα.

καιρός
Keywords
Τυχαία Θέματα