Σε 30 λεπτά θα συνεδριάζουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για τα θέματα αυτοαξιολόγησης

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, το οποίο δεν επιλύθηκε με το νέο ΠΔ 79/2017, είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων με παρόντα όλα τα μέλη τους.

Με τις νέες αυξημένες αρμοδιότητες των Σ.Δ, όπως περιγράφονται στην πρόταση για το « Νέο Δίκτυο Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου», προβλέπονται ακόμη περισσότερες συνεδριάσεις, αλλά και επιμορφώσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού που σχετίζονται με θέματα αυτοαξιολόγησης.

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Π.Ε, πριν λίγο καιρό, είχε καταθέσει

την εξής πρόταση: μία συγκεκριμένη ημέρα το μήνα να μη γίνονται μαθήματα και ο εργασιακός χρόνος των έξι(6) ωρών των εκπαιδευτικών να διατίθεται για συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων και του Σχολικού Συμβουλίου.

Οι λόγοι

Ο χρόνος που προβλέπεται με το νέο ΠΔ 79/2017 για τις Συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων είναι το χρονικό διάστημα από 13:15-14:00 που στην ουσία είναι τριάντα(30) λεπτά, αφού η αποχώρηση των μαθητών/τριών που παρακολουθούν το υποχρεωτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται περίπου στις 13:30 και απελευθερώνονται οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί.

Ένα μεγάλο θέμα για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, είναι και ο μόνιμος αποκλεισμός από αυτές των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παρότι επιβάλλεται θεσμικά να συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης πολλοί εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε περισσότερα από ένα σχολεία και είναι δύσκολο για αυτούς να παρακολουθήσουν τις «εξελίξεις» σε κάθε σχολική μονάδα που διδάσκουν .

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο χρόνος που διατίθεται για συνεδριάσεις των Σ.Δ είναι ελάχιστος και δεν επαρκεί. Άλλωστε τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διδασκαλία αλλά και με τις ευκαιρίες για συνεργατικότητα που δίνονται στους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: fresh-education.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα