Σχόλια για τα θέματα των πανελλήνιων εξετάσεων στα μαθήματα Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και Συστήματα Ψηφιακών του Τομέα Ηλεκτρονικής

Tweet

Σχόλια για τα θέματα των πανελλήνιων εξετάσεων στα μαθήματα Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και Συστήματα Ψηφιακών του Τομέα Ηλεκτρονικής.

Ξεκινώντας τον σχολιασμό μου θα ήθελα να αναφέρω ότι όταν δίνεται η «εντολή» για εύκολα θέματα στις εξετάσεις πράγματι ισχύει για όλα και για όλους, ίσος να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που πετυχαίνουμε ως κράτος με μία και μόνο «εντολή».

Τα θέματα και στα δύο μαθήματα ήταν από εύκολα έως γελοία, ακόμη και για έναν μέτρια προετοιμασμένο

μαθητή. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό γιατί μπορούν να περάσουν περισσότεροι μαθητές, (κάτι που μέχρι τώρα από πληροφορίες επιβεβαιώνεται ότι οι μαθητές μας έγραψαν από καλά έως άριστα), αλλά από την άλλη όλες οι βάσεις θα πάρουν την ανοδική πορεία. Ήταν τόσο εύκολα που θα μπορούσαν να μπερδέψουν τους καλά προετοιμασμένους μαθητές γιατί απλά περίμεναν πιο δύσκολα θέματα και όχι επαναλήψεις.

Ας τα δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα :

Μάθημα Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες :

Θέμα Α : Α1 : προτάσεις που δεν θα πήγαινε ο νους σου, κάπου στο κείμενο, όπως η 1η, 3η και η 5η, Βέβαια την πρώτη θα μπορούσε να την απαντήσει και ένα παιδί του δημοτικού, την τρίτη εάν γνώριζες κάποια απλά πράγματα για την μετάδοση των Η/Μ κυμάτων και την πέμπτη επειδή έχει δει πολλές κεραίες στην ταράτσα. Η 2η σχεδόν αναμενόμενη και η 4η επανάληψη.

Α2 : εάν εξαιρέσουμε την συχνότητα είδωλο (4β) και την ακτινοβολούμενη ισχύ (5γ) όλα τα υπόλοιπα αναμενόμενα.

Θέμα Β : Β1 : επανάληψη 2010. Β2 : επανάληψη 2009. Β3 : συνήθως δεν δίνεται η απαραίτητη σημασία.

Θέμα Γ : Γ1 : επανάληψη 2009 με μικρή διαφορά. Γ2 : επανάληψη 2009 για άλλου τύπου κεραία.

Θέμα Δ : εύκολη άσκηση, με αναμενόμενους τύπους, χωρίς να υπάρχει ως παράδειγμα ή λυμένη ή άλυτη άσκηση στο βιβλίο.

Μάθημα Συστήματα Ψηφιακών :

Θέμα Α : Α1 : από τις πέντε προτάσεις, εάν εξαιρέσουμε την γ όλες ήταν αναμενόμενες και με μια μικρή δόση επανάληψης από 2009.

Α2 : εάν εξαιρέσουμε την 2η και την 3η που δεν ήταν και τόσο αναμενόμενες, οι υπόλοιπες ήταν πολύ εύκολες.

Θέμα Β : Β1 : αναμενόμενο, Β2 : επανάληψη 2009, Β3 : αναμενόμενο ως προς το πρώτο μέρος της ερώτησης, καθόλου ως προς το δεύτερο μέρος (με τις περισσότερες μονάδες !!!), μίας και όλοι μας δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή, γιατί δεν είναι καθόλου σωστή επιστημονικά και εκτός εποχής..!! .

Θέμα Γ : αναμενόμενο, επανάληψη 2011 και 2009 με αλλαγές.

Θέμα Δ : αναμενόμενο ως συνέχεια των ασκήσεων του 6ου κεφαλαίου.

Προσοχή στην συμπλήρωση των μηχανογραφικών, καλή τύχη.

Με εκτίμηση

ΛΕΥΘΕΡΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕ 1708

Tags: πανελλήνιεςπανελλήνιες 2014πανελλαδικές 2014 Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα