Σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας η οποία είχε προσφερθεί στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ όπου εφαρμόζονται τα Ειδικά Μισθολόγια

Σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας η οποία είχε προσφερθεί στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ όπου για ορισμένες κατηγορίες εφαρμόζονται για την πληρωμή τους τα Ειδικά Μισθολόγια που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 7 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α/16-12-2015), σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω Νόμου, την αριθμ. 2/31029/ΔΕΠ/6-5-2016 (ΑΔΑ:ΩΛ9ΣΗ-0ΝΜ) ερμηνευτική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τις σχετικές ενημερώσεις που αναρτώνται στην επίσημη

ιστοσελίδα του ΓΛΚ, στο πεδίο «Μισθολογικές Ρυθμίσεις», είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας (ανεξαρτήτως τυπικού προσόντος με το οποίο διανύθηκε) που έχει προσφερθεί σε φορείς που κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του κοινοποιούμενου νόμου αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 7 (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, και ΔΕΚΟ κεφ. Α’ του Ν. 3429/2005) των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου (αποκλειομένων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου).

Σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών η οποία έχει προσφερθεί στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ κλπ., χωρίς να εξετάζεται εάν n προϋπηρεσία είχε στο παρελθόν προσφερθεί με αμοιβή ειδικού μισθολογίου (π.χ. προϋπηρεσία επιστημονικού ή εργαστηριακού συνεργάτη σε Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ, στην Ελληνική Αστυνομία, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού κλπ.) και εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο Ν. 4354/2015 και η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος.

Διαβάστε το έγγραφο

αναγνώριση προϋπηρεσιαςειδικά μισθολόγια
Keywords
Τυχαία Θέματα