Ρατσιστικό παραλήρημα: Γονείς αντιδρούν για Αλβανό μαθητή που κληρώθηκε σημαιοφόρος

Ο νέος τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων στα σχολεία για τις παρελάσεις εφαρμόστηκε στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κληρώσεις, με βάση τη σχετική εγκύκλιο, για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ρατσιστικό παραλήρημα

Σύμφωνα

πληροφορίες του τοπικού μέσου έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης που πυροδότησε η ανάδειξη μέσω της κλήρωσης ως σημαιοφόρου, ενός μαθητή με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχει χαμηλούς βαθμούς. Μερίδα γονέων, σκέφτονται να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου. Κάποιοι εστιάζουν στις χαμηλές σχολικές επιδόσεις του, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την καταγωγή του παιδιού, ζητώντας “να σηκώσει τη σημαία μαθητής που γεννήθηκε στην Ελλάδα”.

Ο εν λόγω μαθητής θα είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του τόσο στην παρέλαση της 11ης, όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μία μαθήτρια από την Αλβανία. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα σε αυτή την περίπτωση δεν έχει συμβεί κατι αντίστοιχο.

Ο προϊστάμενος, πάντως, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, αφού σημείωσε πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Η κεντρική Φωτογραφία είναι από το αρχείο

Κοζάνησημαιοφόροςρατσισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα