Προτάσεις για επισκέψεις σχολείων σε εκπαιδευτικά προγράμματα μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους

Εκπαιδευτικά προγράμματα Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του, για τη σχολική χρονιά 2014-2015 (διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2015) θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα και το δανεισμό του εκπαιδευτικού υλικού είναι απαραίτητη η συνεννόηση

με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τηλ. επικοινωνίας: 2132144813 και 2132144814.
Ωράριο επικοινωνίας: 8:30-15:30
Υπευθ. Επικοινωνίας: Μαρία Σελέκου, Παναγιώτα Κουτσιανά.
Ιστοσελίδα : www.namuseum.gr

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2014-2015 το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, που στεγάζεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 12 στην Αθήνα, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Τα προγράμματα διαρκούν μία με μιάμιση ώρα και οι σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτά πρέπει να συνοδεύονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και να μην υπερβαίνουν τους 25 μαθητές. Απαραίτητη είναι η προσυνεννόηση για τον ορισμό ημέρας και ώρας επίσκεψης. Περισσότερες πληροφορίες για το Νομισματικό Μουσείο υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.nma.gr

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να διαμορφώσουν το δικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την επίσκεψη της σχολικής ομάδας τους στο Νομισματικό Μουσείο θα βρουν υλικό στη διεύθυνση http://nma.gr/kids.coins/pdf/NM.pdf

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 3643 774 και 210 3632 057 ( κα Ε. Νάκη, κα Μ. Φουντούλη και κα Τ. Φουρτούνη )

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο

To alfavita.gr συγκέντρωσε προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις. Εάν θέλετε να προσθέσουμε και τη δική σας πρόταση στείλτε πληροφορίες στο [email protected] με θέμα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτικά Προγράμματα «Παιδικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα» και «Όλες τις εποχές πλάθω πηλό»

Το alfavita.gr παρουσιάζει τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ο οποίος πραγματοποιεί για το σχολικό έτος 2014-2015 δύο προγράμματα:

Α. «Παιδικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα»

Είναι ένα πρόγραμμα Μουσικοκινητικής και Εικαστικής Αγωγής που αναφέρεται στο Περιβάλλον και απευθύνεται σε μαθητές των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα προβλήματα του περιβάλλοντος, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου (Καρολίδου 2 και Βαφειοχωρίου, περιοχή Γκύζη) κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 12:00 μ.μ. (μέγιστος αριθμός ατόμων καθημερινά: 35-40) και έχει ως εξής:

Σπίτι μου, σπιτάκι μου… (2/10/2014-31/10/2014)

Οι γειτονιές της πόλης μας-Οι γειτονιές του κόσμου (3/11/2014-28/11/2014)

Κυκλοφορούμε στην πόλη: Όνειρο ή εφιάλτης (1/12/2014-23/12/2014)

Το σταυρόλεξο της ανακύκλωσης (8/1/2015-30/1/2015)

Οι θησαυροί των σκουπιδιών (2/2/2015-20/2/2015)

Το δέντρο και το δάσος (24/2/2015-13/3/2015)

Ζώα- Οι θησαυροί της πλάσης (16/3/2015-3/4/2015)

Διατροφή- Υγεία και Ευεξία (20/4/2015-15/05/2015)

Από τη φύση στη βρύση (18/5/2014-22/5/2015)

Παράλληλα μέσα στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιούνται διάφορες (δι)ημερίδες που αναφέρονται σε παιδιά από 6 έως και 12 ετών:

Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια : Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Για την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου : Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα και την ενότητα που τους ενδιαφέρει και να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου Βαφειοχωρίου : 2106461358 (Δευτέρα- Παρασκευή, 09:30 πμ-13:30 μμ)

Β. Όλες τις εποχές πλάθω πηλό
Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου να έρθουν σε επαφή με την πλαστικότητα του πηλού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Κέντρο Πηλού (Φανοσθένους και Σφιγγός) κάθε Πέμπτη, 9:00-11:30 π.μ.(μέγιστος αριθμός ατόμων επισκέπτριας τάξης: 20).

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κατά εποχή και μήνα ως εξής:

Φθινόπωρο:
Οκτώβριος-Νοέμβριος: με αφορμή αρχαία παιχνίδια

Χειμώνας:
Δεκέμβριος: με αφορμή πλαγγόνες του 7ου π.Χ. αιώνα, χριστουγεννιάτικα στολίδια και καντήλια από λευκό πηλό
Ιανουάριος: με αφορμή μια πυξίδα της γεωμετρικής εποχής, κουτιά με ζωόμορφα μικρογλυπτά στο καπάκι
Φεβρουάριος: με αφορμή αφρικανικές μάσκες, αποκριάτικες μάσκες

Άνοιξη:
Μάρτιος: με αφορμή την τοιχογραφία της Άνοιξης, Θήρα, Ύστερη Χαλκοκρατία, κατασκευή κούπας και πλακιδίων με ζωγραφιστά χελιδόνια
Απρίλιος: με αφορμή μυκηναϊκά ειδώλια, αγαλματίδια της άνοιξης
Μάιος: με αφορμή παπαρούνες του Monet και τα ηλιοτρόπια του Van Gogh, μαγιάτικα στεφάνια και κηροπήγια-λουλούδια
Ιούνιος: με αφορμή τις γυάλες με τα ψάρια του Matisse, μπολ και κοσμήματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα και τα ψάρια

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα και την ενότητα που τους ενδιαφέρει και να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Κέντρου Πηλού : 2109247031 (Δευτέρα- Παρασκευή, 09:30 πμ- 13:30 μμ).

To alfavita.gr συγκέντρωσε προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις. Εάν θέλετε να προσθέσουμε και τη δική σας πρόταση στείλτε πληροφορίες στο [email protected] με θέμα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Ξεναγήσεων του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο του θεσμού των επισκέψεων – ξεναγήσεων που έχει καθιερώσει από το 2001 το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) στους χώρους του Ιδρύματος, παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές της Π/θμιας (Τρίτη Δημοτικού και άνω) και Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας και για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 να έλθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να εξοικειωθούν με τη γεωργική και ζωική παραγωγή και να ενημερωθούν σχετικά με τις Γεωπονικές επιστήμες και τις ευκαιρίες που παρέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε όσους αποφασίσουν να διαβούν τις πύλες του ως φοιτητές.

Τα προγράμματα ξεναγήσεων έχουν καταρτισθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών – επισκεπτών ανάλογα με τη βαθμίδα της εκπαίδευσής τους. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα για την Π/θμια Εκπ/ση περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα Εργαστήρια Μελισσοκομίας & Σηροτροφίας, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας, στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας, στο Εμπορικό Θερμοκήπιο του Γ.Π.Α. και στην Προθήκη της Ελιάς του Πλάτωνα. Το πρόγραμμα για τη Β/θμια Εκπ/ση περιλαμβάνει το Εργαστήριο Μελισσοκομίας & Σηροτροφίας, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας, το Εργαστήριο Γεωργίας, το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας, Γαλακτοκομίας καθώς και επίσκεψη στο Γεωργικό Μουσείο.

Οι επισκέψεις των σχολείων προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 20 Οκτωβρίου 2014, θα διεξάγονται κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Μαΐου,, ενώ οι ημέρες κι οι ώρες πραγματοποίησής τους θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 π.μ. - 12.00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-5294840 και 210-5294844 ή να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του ΓΠΑ: www.aua.gr

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ( ΟΠΑΝΔΑ )

Ο Οργανισμός Πολιτισμός Αθλητισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων ( ΟΠΑΝΔΑ ) διοργανώνει δωρεάνμουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, σύμφωνα το συνημμένο αρχείο

Εκπαιδευτικά προγράμματα – ξεναγήσεις στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιεί καθημερινά τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα/ξεναγήσεις

με δωρεάν συμμετοχή:

Για μαθητές των τάξεων Γ, Δ, Ε, Στ δημοτικού:

Πώς σας ήλθε κατά νου να σπουδάσετε επιστήμη;

Με εργαλείο το κουκλοθέατρο και το θεατρικό παιχνίδι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σαν στόχο την εξοικείωση των μικρών επισκεπτών με φωτεινές στιγμές της ιστορίας των επιστημών και με την ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αφήγηση βασίζεται στην ιδέα της πρωτοπορίας στην επιστήμη και των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτή.

(έναρξη από 1η Οκτωβρίου)

Για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου:

Ρώτα τον επιστήμονα

σε συνεργασία με διδάσκοντες/ διδακτορικούς φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ανεξάρτητους ερευνητές.

Πρόκειται για μια σειρά από διαθεματικές παρουσιάσεις, που στοχεύουν στην εξοικείωση των μαθητών με τη σύγχρονη πρακτική των επιστημών και την ιστορία τους. (έναρξη από 1η Οκτωβρίου)

Για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου - Λυκείου

Η φωτογραφία ως ιστορική πηγή μέσα από τις συλλογές του Μουσείου

Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου θα διερευνήσουμε την έννοια της ιστορικής πηγής και τρόπους αξιοποίησης της από τους ιστορικούς. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση για την ιστορία της φωτογραφίας, οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες για να μελετήσουν υλικό από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα τις έρευνας τους σε όλη την τάξη. (έναρξη από 1η Νοεμβρίου)

Ξενάγηση για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου

με κεντρικό άξονα την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών (1837) και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του (έναρξη από 1ηΟκτωβρίου)

Για περισσότερες πληροφορίες, αποστολή αναλυτικού δελτίου τύπου, κρατήσεις παρακαλούμε καλέστε στα τηλέφωνα: 210 3689502-6, ώρες 09:00-14:00.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου (ελεύθερη είσοδος):

Δευτέρα - Παρασκευή 09:30-14:30 (1η Οκτ. – 31η Μαΐου)

Δευτέρα - Παρασκευή 09:30-14:30 & Δευτέρα & Τετάρτη 18:00-21:00

(1η Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου)

Το μουσείο είναι κλειστό τις επίσημες αργίες και τα Σαββατοκύριακα

και κάθε πρώτη και τελευταία Κυριακή του μήνα είναι ανοικτό 11:00-16:00.

e-mail: [email protected] website: www.history-museum.uoa.gr

To alfavita.gr συγκέντρωσε προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις. Εάν θέλετε να προσθέσουμε και τη δική σας πρόταση στείλτε πληροφορίες στο [email protected] με θέμα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτικά προγράμματα/επισκέψεις στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο Αλέξανδρου Διομήδη (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 146), διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις τα οποία απευθύνονται σε μαθητές τηςΠρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πολύτιμα ιστορικά τεκμήρια μέσα από τα οποία αναδεικνύονται το σύνολο της οικονομικής ιστορίας του νεότερου ελληνικού κράτους αλλά και σημαντικές πτυχές της πολιτικής, πολιτισμικής και κοινωνικής μας ιστορίας.

Κατά το σχολ. έτος 2014-2015 θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Α) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την έκθεση «Ιστορία του ελληνικού χαρτονομίσματος. Μια διαδρομή, 1822-2001»

Β) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Αρχεία πηγές γνώσεις, πηγές μνήμης»

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλους τους λειτουργικούς χώρους ενός σύγχρονου αρχείου (Αίθουσα ερευνητών, βιβλιοθήκη, εργαστήριο συντήρησης, εργαστήριο μικροφωτογράφισης και ψηφιοποίησης, χώροι εκκαθάρισης, επεξεργασίας, ταξινόμησης και αποθήκευσης του υλικού, μουσειακούς χώρους)

Για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Α) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την έκθεση «Ιστορία του ελληνικού χαρτονομίσματος. Μια διαδρομή, 1822-2001»

Β) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Αρχεία πηγές γνώσεις, πηγές μνήμης»

Γ) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 -14:00. Διάρκεια κάθε προγράμματος 1ώρα και 30’.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 210 8807799 και 210 8807804 (υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Μ. Λεμπέση)

Επίσκεψη σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Επισκεπτών του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα παρέχει και φέτος δωρεάν τη δυνατότητα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να το επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν ένα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 1 Οκτωβρίου 2014 έως 29 Μαḯου 2015. Ειδικά για τα σχολεία της Αττικής προσφέρεται δωρεάν και η μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης καλύπτει όλες τις τάξεις του Γυμνασίου-Λυκείου. Οι μέρες και οι ώρες των επισκέψεων ανά τάξεις των 25 παιδιών διαμορφώνονται ως εξής: Τρίτη έως Παρασκευή, πρώτη ομάδα 10:00 – 11:30 πμ. και δεύτερη ομάδα 12:00 – 13:30 μμ. Η επίσκεψη των Λυκειακών τάξεων διαρκεί 1 ώρα.

Για την επίσκεψή τους στο χώρο του ΚΕ, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν κλειστά παπούτσια και άνετα ρούχα, καθώς θα περπατήσουν σε ασφαλή πεζογέφυρα με θέα προς το εργοτάξιο για περίπου 10 λεπτά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

Ξενάγηση στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών, περιγραφή των μελλοντικών λειτουργιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Επιλογή ενός από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Βήμα, Πόδι, Αντίχειρας: Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά - Γυμνάσιο

Όταν οι λέξεις συναντούν τις εικόνες είναι μαγεία: Παιχνίδι στον μαγνητικό τοίχο του Κέντρου Επισκεπτών όπου με εικόνες και λογοτεχνικά αποσπάσματα φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες -

Α’ και Β’ Γυμνασίου

«Βάζουμε σε τάξη» την Ιστορία: Φτιάχνουμε τη χρονογραμμή της ιστορίας των βιβλίων και των βιβλιοθηκών στον μαγνητικό τοίχο του Κέντρου Επισκεπτών - Γυμνάσιο και Λύκειο.

Χάρτες και ιστορίες: Παιχνίδι με σύμβολα των χαρτών που γίνονται υλικό προσωπικών αφηγήσεων των μαθητών -Γυμνάσιο και Λύκειο

Είσαι ο καλλιτεχνικός διευθυντής για ένα μήνα: Παιχνίδι ρόλων, όπου η τάξη πρέπει να διαμορφώσει το μηνιαίο πρόγραμμα του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ - Λύκειο.

Ελεύθερη ώρα για να ανακαλύψουν τα παιδιά μόνα τους το Κέντρο Επισκεπτών.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 877 8396 (κ.κ. Ξένια Τακτικού, Μαρία Παυλίδη)

Επίσκεψη σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Επισκεπτών του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα παρέχει και φέτος δωρεάν τη δυνατότητα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να το επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν ένα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 1 Οκτωβρίου 2014 έως 29 Μαḯου 2015. Ειδικά για τα σχολεία της Αττικής προσφέρεται δωρεάν και η μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης καλύπτει όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Οι μέρες και οι ώρες των επισκέψεων ανά τάξεις των 25 παιδιών διαμορφώνονται ως εξής: Τρίτη έως Παρασκευή, πρώτη ομάδα 10.00 – 11.30 πμ. και δεύτερη ομάδα 12.00 – 13.30 μμ.

Για την επίσκεψή τους στο χώρο του ΚΕ, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν κλειστά παπούτσια και άνετα ρούχα, καθώς θα περπατήσουν σε ασφαλή πεζογέφυρα με θέα προς το εργοτάξιο για περίπου 10 λεπτά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

1. Ξενάγηση στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών, περιγραφή των μελλοντικών λειτουργιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

2. Επιλογή ενός από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

● Βήμα, Πόδι, Αντίχειρας: Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά. Για όλες τις τάξεις του Δημοτικού

● Όταν οι λέξεις συναντούν τις εικόνες είναι μαγεία: Παιχνίδι στον μαγνητικό τοίχο του Κέντρου Επισκεπτών όπου με εικόνες και λογοτεχνικά αποσπάσματα φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες. Από Γ’ έως Στ’ Δημοτικού

● Ιστορίες του κήπου: Παιχνίδι με τα φυτά που θα περιλαμβάνει του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Από Γ’ έως Στ’ Δημοτικού

● Κυνήγι θησαυρού: Παίζοντας με τη συλλογή βιβλίων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από Γ’ έως Στ’ Δημοτικού

3. Ελεύθερη ώρα για να ανακαλύψουν τα παιδιά μόνα τους το Κέντρο Επισκεπτών

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8778396 (κ.κ. Ξένια Τακτικού, Μαρία Παυλίδη)

To alfavita.gr συγκέντρωσε προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις. Εάν θέλετε να προσθέσουμε και τη δική σας πρόταση στείλτε πληροφορίες στο [email protected] με θέμα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ)

Συνεχίζεται η σειρά επισκέψεων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (πρώην Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) στο πλαίσιο του θεσμού των «Ανοιχτών Θυρών» κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Οι επισκέψεις έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δίνουν στους μαθητές τους την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με έρευνα που πραγματοποιείται στον ελλαδικό χώρο σε τεχνολογίες αιχμής που αφορούν σε θέματα όπως περιβάλλον, νέα υλικά, νανοτεχνολογία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιοτεχνολογία/βιοϊατρική, καθώς και για την λειτουργία συγχρόνων επιστημονικών οργάνων.

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, εγκατεστημένο στο Ρίο Αχαϊας κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, θα δέχεται επισκέψεις μαθητών Γυμνασίου (τελευταία τάξη), Λυκείου, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα. Οι ώρες επισκέψεων στο Ινστιτούτου είναι από τις 9π.μ έως τις 1μμ. Οι μαθητές κάθε σχολείου, ανάλογα με την ηλικία και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους, θα ακολουθούν ένα δίωρο πρόγραμμα παρουσίασης των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου και ξενάγησης σε διάφορα ερευνητικά εργαστήρια, ενώ οι καθηγητές των μαθημάτων φυσικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης μπορούν να επικοινωνούν με το Ινστιτούτο και να ζητούν να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε ορισμένα θέματα. Δεν υπάρχει χρέωση για την επίσκεψη.

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης, το κάθε σχολείο θα επικοινωνεί με τη γραμματεία των «Ανοιχτών Θυρών» του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ ( κα Αγγελική Κοσμάτου) στο τηλέφωνο 2610 965- 266 ή -300 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση[email protected]

Η διεύθυνση του Ινστιτούτου είναι

ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
Σταδίου Πλατάνι
265 04 Ρίο Πατρών

( το link από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου που δίνει οδηγίες μετάβασης σε αυτό είναι:http://www.iceht.forth.gr/contact/contact-info.html

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2014-15 στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2114-2015 με εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Ακρόπολης για τη σχολική χρονιά 2014-2015

Για τη συμμετοχή στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Ακρόπολης ή για την οργάνωση ανεξάρτητης σχολικής επίσκεψης είναι απαραίτητη η κράτηση.

Οι σχολικές κρατήσεις στο Μουσείο Ακρόπολης ξεκινούν τη Δευτέρα,

15 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν :

α) Καλώντας στο 210 9000903, Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.- 5.00 μ.μ.

β) Υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα συμπληρώνοντας τη Φόρμα Συμμετοχής και αποστέλλοντάς την είτε με τηλεομοιοτυπία στον αριθμό 211 8002720, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση[email protected]..

Η κάθε σχολική ομάδα των 25 μαθητών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από δύο τουλάχιστον εκπαιδευτικούς.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκινούν τον Οκτώβριο 2014. Στόχος τους είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών με τα αντικείμενα, τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους και το προσωπικό του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ παρέχονται από την ιστοσελίδα του Μουσείου www.theacropolismuseum.gr στη θεματική ενότητα «ΜΑΘΗΣΗ»

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - «Είναι αυτό τέχνη;»

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Αναπτυξιακού Οργανισμού κοινής ωφέλειας ΝΕΟΝ, μελέτησε, σχεδίασε και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είναι αυτό τέχνη;».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στην έννοια της σύγχρονης τέχνης με βιωματικό τρόπο, να εξοικειωθούν με τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα και τους εκπροσώπους τους και να αναπτύξουν πολλαπλούς, προσωπικούς και συλλογικούς τρόπους προσέγγισης του έργου τέχνης.

Οι μαθητές συζητούν και εκφράζουν τις απόψεις τους για θέματα της σύγχρονης τέχνης και με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού έρχονται σε επαφή και γνωρίζουν καλλιτέχνες, συζητούν και αντιλαμβάνονται τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καθένας και τι συμβολίζουν.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 210 3312 996 και στην ιστοσελίδα: www.hcm.gr

alfavita.gr

Εκπαιδευτικά Μουσικά Προγράμματα του ΟΠΑΝΔΑ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) συνεχίζει τα δωρεάν εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα σε συνεργασία με τα σχολεία της Π/θμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η μαζική συμμετοχή των μαθητών – μαθητριών των δημοτικών σχολείων σε δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό και ειδικότερα την μουσική παιδεία, την επαφή των παιδιών με την κλασική μουσική και την γνωριμία με τα μουσικά όργανα που απαρτίζουν μια Ορχήστρα πάντα με την πολύτιμη και καθοριστική συμπαράσταση των εκπαιδευτικών τους. Στο πλαίσιο αυτό:
Α) Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων πρόκειται να παρουσιάσει στον Πολυχώρο «Αννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α – Ν. Κόσμο), στην έδρα των Μουσικών Συνόλων (Αρτέμωνος και Ιππάρχου – Νέος Κόσμος) & στο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 98.4» (Πειραιώς 100 – Γκάζι), εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα διάρκειας μίας ώρας περίπου τις κάτωθι ημερομηνίες:

Τρίτη: 4/2/2014 ώρα 10:00πμ Πολυχώρος «Άννα Μαρία Καλουτά»

Τιμοκρέοντος 6Α Ν. Κόσμος

Παρασκευή: 14/2/2014 ώρα 11:30πμ Έδρα Μουσικών Συνόλων

Αρτέμωνος &Ιππάρχου Ν. Κόσμος

Τετάρτη: 26/2/2014 ώρα 11:00πμ «Αθήνα 98.4» Πειραιώς 110 Γκάζι

Πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο αρχιμουσικός θα κάνει μία αναλυτική παρουσίαση των οργάνων που απαρτίζουν τη Συμφωνική Ορχήστρα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα και να εξοικειωθούν με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά τους. Στις συναυλίες αυτές παρουσιάζονται έργα από την αναγέννηση μέχρι και σήμερα γνωστών κλασικών δημιουργών.

Υπεύθυνη επικοινωνίας : Μαρκέλλα Γαρυφάλλου - Τηλ:210 9243211

Β) Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων πρόκειται να παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τα σχολεία της Π/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων .

Στόχος είναι μέσα από ένα ευχάριστο πρόγραμμα τα παιδιά να γνωρίσουν και να ακούσουν από κοντά ένα μεγάλο σύνολο πνευστών οργάνων, να μάθουν κάποια από αυτά τα όργανα και να διασκεδάσουν με την μουσική μεγάλων συνθετών που τους είναι γνωστή. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν αρχές Μαΐου και θα διαρκέσουν έως την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Για τα σχολεία εκτός Δήμου Αθηναίων έχουν προγραμματιστεί δύο Συναυλίες:

Τρίτη: 13/5/2014 ώρα 10:00 Πολυχώρος Άννα Μαρία Καλουτά Ν.Κόσμος

Δευτέρα: 2/6/2014 ώρα 10:00 Πολυχώρος Άννα Μαρία Καλουτά Ν.Κόσμος

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγνή Ράπτη - Τηλ: 210 8838230

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δήμου Αθηναίων με θέμα « Η Τεχνολογία στη Μουσική και τις Παραστατικές Τέχνες».

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), μέσω της Δ/νσης Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει δωρεάν Μουσικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές των τάξεων: Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν μια σειρά αυτοτελών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα: « Η Τεχνολογία στη Μουσική και τις Παραστατικές Τέχνες».

Στα προγράμματα θα συμμετέχουν ενεργά οι μαθητές παίρνοντας μέρος στα παραδείγματα. Θα γίνει εισαγωγή των μαθητών στη μουσική καθώς και στις τεχνολογίες που πλαισιώνουν τη μουσική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση γενικότερα στην εποχή μας.

Τα θέματα αναλυτικά:

1) ELECTRONIC MUSIC PRODUCTION.

Home studio set up Στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή μας, εκτός από το να αναπαράγουμε και να ακούμε μουσική, να μπορούμε να γράφουμε τη δική μας μουσική και να ηχογραφούμε μόνοι μας τα μουσικά μας όργανα. Είναι σα να έχουμε ένα mini studio παραγωγής και ηχογράφησης στο σπίτι μας, το ονομαζόμενο home studio.

Σε αυτό το σκέλος του κύκλου εξηγούμε πώς στήνεται ένα home studio, τι χρειάζεται και ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σε συσκευές και υλικά έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Music and notation software Σε αυτό το σκέλος του κύκλου βλέπουμε πιο ειδικά τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση, την ηχογράφηση και την παραγωγή της μουσικής, καθώς και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για το γράψιμο παρτιτούρας που είναι εξ ίσου ενδιαφέροντα.

2) INTERACTIVE MULTIMEDIA

Music & Multimedia Art Εδώ προχωρούμε στους ορίζοντες και τις κατευθύνσεις που ανοίγονται στον μουσικό που αποφασίζει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την τεχνολογία και να εντάξει και άλλες μορφές τέχνης στην τέχνη του, όπως είναι το video, oι φωτισμοί και γενικότερα τα πολυμέσα, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει και οπτικοακουστικό αποτέλεσμα.

3) LIVE ELECTRONICS

Interactive Performance Σε αυτό το σημείο που είναι και το τελευταίο στάδιο του προγράμματος, εξηγούμε τους τρόπους και τις τεχνικές, π.χ. τι είναι τα διαδραστικά συστήματα και πώς γίνεται η απευθείας επεξεργασία της μουσικής και του videoτην ώρα της παράστασης μπροστά στα μάτια του θεατή, δίνοντας ιδέες για την οργάνωση και την πραγματοποίηση μιας ζωντανής εμφάνισης που θα είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω.

Το πρόγραμμα διεξάγεται κάθε Τετάρτη, ώρες 10:00-13:00 και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό έως 150 μαθητές τη φορά, με τη συνοδεία των καθηγητών.

Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. ( Ταϋγέτου 60 – Πατήσια ) Υπεύθυνος Επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: Ανδρέας Μουρτζούκος τηλ. 2130141745 - 6973717824

(Ανάλυση μαθημάτων: http://www.saxelectro.com – grava-cc – grava-education

To alfavita.gr συγκέντρωσε προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις. Εάν θέλετε να προσθέσουμε και τη δική σας πρόταση στείλτε πληροφορίες στο [email protected] με θέμα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Ευγενίδειο - UTech Lab

Το alfavita.gr προτείνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab το οποίο είναι ανοιχτό για τους νεαρούς φίλους και φίλες που θέλουν να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες. Tο UTech Lab είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές 13-17 ετών και το ευρύ νεανικό κοινό, αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές, iPad, 3D printer, στούντιο ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού κ.λπ..

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.

Tο εργαστήριο είναι ανοιχτό για τους νεαρούς φίλους που θέλουν να πειραματιστούν με τον εξοπλισμό ελεύθερα στον χώρο μας. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα εργαστήρια στους τομείς των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και της ρομποτικής. Η συμμετοχή σε όλα τα οργανωμένα εργαστήρια του UTech Lab είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα πατήστε εδώ. Για τις ώρες λειτουργίας πατήστε εδώ.

To alfavita.gr συγκέντρωσε προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις. Εάν θέλετε να προσθέσουμε και τη δική σας πρόταση στείλτε πληροφορίες στο [email protected] με θέμα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€

Tags: εκπαιδευτικές προτάσεις
Keywords
σχολεια, ληξη, προγραμματα, van gogh, μουσείο ακρόπολης, ιουνίου, συμμετοχή, τηλ, αθηνα, βενιζελος, http, alfavita, μπολ, γπα, προγραμματα, θεατρο, τραπεζες, τεκμηρια, org, ελλαδα, νέα, ιεκ, φορμα, αννα, μαΐου, electronic, music, home, studio, set, mini, software, art, video, live, performance, ipad, green, screen, carrefour, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , τελη ταξινομησης, κλειστα επαγγελματα, ipad 2, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, ipad 3, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, ipad mini, τραπεζα πειραιως, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, γπα προγραμμα, αποτελεσματα, alfavita.gr, alfavita, χριστουγεννιατικα, χριστουγεννιατικα στολιδια, ελευθερη ωρα, φωτογραφικες μηχανες, βημα, γπα, δωρεαν, εδρα, εικονες, εργασια, εργαλεια, θαλασσα, θεμα, θηρα, ιεκ, μουσείο ακρόπολης, μουσικη, ονειρο, οριζοντες, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, τηλεφωνο, υγεια, φυτα, φωτογραφια, ψαρια, ωρα, carrefour, mail, music, αναγεννηση, αννα, αρχαια, αργιες, αφηγηση, αφιερωμενο, αφορμη, βιντεοκαμερες, βοηθεια, γινει, γινεται, γινονται, γνωριμια, δασος, δεντρο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δειτε, δηλωσεις, δικη, δοθει, διωρο, ευχαριστο, εγγραφη, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εκθεση, εκφραση, ενδιαφεροντα, ενεργα, εννοια, εργα, εξοικειωση, εποχη, εποχες, ερευνα, ερχονται, ετων, ετος, ευεξια, εφιαλτης, τεχνη, τεχνολογια, ζωη, ιδεα, ιδεες, ιδρυση, ηλικια, υπολογιστες, η ταξη, μηχανες, θεα, θησαυροι, ιδρυμα, ιστορικο, ηχογραφηση, κυνηγι, κλασικη μουσικη, κοσμηματα, λειτουργια, λυκειο, μαγεια, μαΐου, ματια, μουσικα οργανα, μπολ, μαρια, μονα, νανοτεχνολογια, νιαρχος, νοεμβριος, ομαδα, παντα, παιδια, πανεπιστημιο αθηνων, πανεπιστημιο πατρων, παπουτσια, παρουσιαση, πεμπτη, περιβαλλον, πηγες ενεργειας, πηγη, πυξιδα, προβληματα, πυλες, ριο, συγκεκριμενα, σειρα, συμβολα, συμμετοχή, σπιτι, σχολειο, τι ειναι, τηλ, τριτη, φυση, φυσικο, φορμα, φορα, ξενια, ωρες, green, απο δευτερα, art, http, education, ειδη, εμφαση, εθνικο, γνωσεις, history, home, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, info, ιουνίου, κλειστο, κυριακη, λεξεις, λευκο, mini, μπροστα, ομαδες, οργανα, ορχηστρα, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, studio, set, software, screen, θεματα, θερμοκηπιο, υλικα, υλικο, van gogh, βρυση, electronic, performance
Τυχαία Θέματα