Προς αποκατάσταση της αλήθειας…, της αιρετού Δέσποινας Σαββίδου

Ανακοινώσεις

Δέσποινα Σαββίδου

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλονίκη, 9-04-13

Δυτικής Θεσσαλονίκης

Σχολείου: 2310 732.912

Κινητό: 6944 734.044

e-mail: [email protected]

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας….»

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Λυπάμαι, ειλικρινά, που σε ανακοίνωσή μου αναγκάζομαι να ασχοληθώ όχι με τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία

αλλά με το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου αρ. 8 (1-04-13) των Αιρετών (τακτικού και αναπληρωματικού) που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Εκπαιδευτικής Ενότητας στο ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Στο συγκεκριμένο δελτίο που εκδόθηκε, τη σωστή ημέρα, την Πρωταπριλιά, οι δυο καλοί συνάδελφοι επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της «αιρετού της ΔΑΚΕ» κι ενός ακόμη μέλους (του Αντιπροέδρου) του Συμβουλίου γιατί ….« αποχώρησαν από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι … για την παρουσία των αιρετών της Ριζοσπαστικής Εκπαιδευτικής Ενότητας στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. και την αναλυτική παρουσίαση-ενημέρωση των συναδέλφων/ισσών για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις με το ενημερωτικό φυλλάδιο που εκδίδουμε»

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να τονίσω το ότι μετά την εκλογή μου με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στη θέση της Αιρετού, δίχως φυσικά να απεμπολώ την παραταξιακή μου ταυτότητα, προσπαθώ να λειτουργώ με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών δίχως διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Το αξίωμα της Αιρετού, το οποίο με την ψήφο σας μου εμπιστευθήκατε, το αντιλαμβάνομαι ως ρόλο αυξημένης ευθύνης και σοβαρότητας.

Ως προς το θέμα της ταυτόχρονης παρουσίας (που στη σχετική τους ανακοίνωση αποσιωπούν) τόσο του τακτικού όσο και του αναπληρωματικού Αιρετού που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Εκπαιδευτικής Ενότητας, στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, βεβαίως και έθεσα ζήτημα όπως επίσης έθεσε και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου.

Η νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα τη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου(άρθρο 162 του Δημ.Κωδ.παρ.1) και (Ν.2690/99).Τα αναπληρωματικά μέλη συμμετέχουν μόνο όταν απουσιάζουν τα τακτικά. Η παρουσία άλλου προσώπου πλην των 5 τακτικών μελών του ΠΥΣΠΕ ενέχει τον κίνδυνο της ακυρότητας των αποφάσεων του Συμβουλίου, λόγω μη νόμιμης σύνθεσης.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί γίνεται ανεκτή αυτή η πρακτική που θέτει σε αμφιβολία αποφάσεις που αφορούν όλους τους συναδέλφους. Θα πρέπει να αντιληφθούν οι Αιρετοί της Ριζοσπαστικής Εκπαιδευτικής Ενότητας ότι οι συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι θεσμοθετημένες και ασχολούνται με πάρα πολλά και σοβαρά ζητήματα που σε πολλές περιπτώσεις αφορούν άκρως προσωπικά θέματα των συναδέλφων.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έθεσα και υπόψη της ΔΟΕ στην πανελλήνια σύσκεψη των Αιρετών που έγινε στην Αθήνα στις 4-03-13 (και όχι…. όπου βρεθώ και όπου σταθώ, όπως ανεύθυνα γράφουν) και η ξεκάθαρη απάντηση που δόθηκε μετά από επικοινωνία και με το Νομικό σύμβουλο της ΔΟΕ ήταν πως το ΠΥΣΠΕ δεν μπορεί να συνεδριάζει με την ταυτόχρονη παρουσία τακτικού και αναπληρωματικού μέλους.

Αυτοί ακριβώς ήταν οι λόγοι της αποχώρησής μου οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι και στα πρακτικά κι όχι το ότι ενημερώνονται οι συνάδελφοι (!!!) όπως αναφέρουν οι δυο συνάδελφοι στο πρωταπριλιάτικο κείμενό τους.

Οι δυο συνάδελφοι γνωρίζουν τα παραπάνω πολύ καλά. Το ποιοι είναι οι λόγοι που δεν εμπιστεύονται το τακτικό μέλος και φροντίζουν να συνοδεύεται κι από…κηδεμόνα, το γνωρίζουν εκείνοι(!!!)Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι την παρουσία μου στο ΠΥΣΠΕ ως κάποιου υπό κηδεμονία παραταξιακού τοποτηρητή για να με ελέγχει. Ο μόνος που έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να με ελέγχει είναι ο συνάδελφος του σχολείου.Είστε εσείς οι εκπαιδευτικοί που μέσα στις τόσο δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε σίγουρα δεν έχετε ανάγκη από τις μικροπολιτικές – μικροπαραταξιακές εμμονές αλλά από την υπεύθυνη και σοβαρή στάση κι ενημέρωση.

Σας δηλώνω λοιπόν υπεύθυνα πως και στο μέλλον η στάση μου σε κάθε συνεδρίαση που θα υπάρχει παράτυπη σύνθεση, θα είναι η ίδια και σε καμία περίπτωση δε θα δεχτώ με την παρουσία μου να νομιμοποιήσω καταστάσεις που βάζουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Δέσποινα Σαββίδου

Tags: Δέσποινα Σαββίδουαιρετός
Keywords
Τυχαία Θέματα