Πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για τα προβλήματα της εκπαίδευσης

Θέμα: « Κοινή συνάντηση του Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Οκτώβρη 2014, κοινή συνάντηση των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ΟΛΜΕ προκειμένου να υπάρξει συντονισμός της δράσης των Ομοσπονδιών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Τα δυο (2) Δ.Σ. αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της εργασίας στην κατεύθυνση της ανατροπής των βάρβαρων αντιμνημονιακών μέτρων Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Κάλεσμα σε ΑΔΕΔΥ

και ΓΣΕΕ να εξαγγείλουν και να συντονίσουν απεργιακό αγώνα με αφετηρία τον μήνα Νοέμβριο, ο οποίος θα αγκαλιάζει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

2. Πραγματοποίηση κοινών συλλαλητηρίων ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για τα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης την Πέμπτη 23 Οκτώβρη 2014 σε Αθήνα (6 μ.μ.μ Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (6 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου) και στις έδρες των Περιφερειών της χώρας.

Κάλεσμα σε γονείς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με τη συμμετοχή τους να δηλώσουν την αναγκαιότητα ανατροπής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που απαξιώνουν το Δημόσιο Σχολείο.

3. Κάλεσμα στήριξης προς όλους, της απόφασης ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Κανένας εκπαιδευτικός δε συμμετέχει σε διαδικασίες που έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση, το φόβο της απόλυσης, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, της κατηγοριοποίησης των σχολείων.

4. Συνέχιση του αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Κανένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί.

Τα Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε.

Tags: ΟΛΜΕ - ΔΟΕσυνάντησηπροβλήματαδημόσια εκπαίδευση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα