ΠΜΣ: Αρχαιολογία ανατολικής Μεσογείου από την προϊστορική εποχή έως την ύστερη αρχαιότητα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή» είναι η εκπαίδευση επιστημόνων στους θεματικούς άξονες της αρχαιολογίας, αιγυπτολογίας, αρχαίας ιστορίας και των διαπολιτισμικών επαφών στην ανατολική Μεσόγειο της Εποχής του Χαλκού και των Ιστορικών Χρόνων. Επιπλέον, το ΠΜΣ στοχεύει α) στην απόκτηση ειδικών γνώσεων στη

θεωρία και μεθοδολογία της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας των πολιτισμών της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως των τεχνικών και των αναλυτικών εργαλείων της για τη μελέτη και επιστημονική εμβάθυνση των θεωρητικών και εφαρμοσμένων πεδίων της αρχαιολογικής επιστήμης, καθώς και β) στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με την κριτική επεξεργασία πρωτογενών και δευτερογενών πηγών και την ανάπτυξη της επιστημονικής μεθοδολογίας και των λειτουργικών εργαλείων για την διεξαγωγή έρευνας.

Στο Π.Μ.Σ. «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή» του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι:

Πτυχιούχοι του ιδίου τμήματοςΠτυχιούχοι όλων των τμημάτων που είναι συναφή με το γνωστικό αντικείμενο των Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή σχετικών αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής.Πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.Επίσης, γίνονται δεκτοί επί πτυχίω φοιτητές των Ιδρυμάτων της ημεδαπής υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και θα έχουν προσκομίσει σχετική βεβαίωση και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών, οπωσδήποτε όμως μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στο Π.Μ.Σ.Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να γνωρίζουν μία (1) από τις ξένες γλώσσες που ακολουθούν σε επίπεδο Β2, κατ’ ελάχιστον: Αγγλικά (επίπεδο FCE/Lower ή TOEFL 500+), Γαλλικά (επίπεδο Delf B2) ή Γερμανικά (επίπεδο Zertificat B2).

Χρονική Διάρκεια
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρότυπες μορφές εκπαίδευσης που συνδυάζουν: α) δια ζώσης μαθήματα/συναντήσεις έως τέσσερις φορές σε κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο (δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα) β) πρότυπες (ηλεκτρονικές) διαδικασίες εκπαίδευσης/μάθησης από απόσταση.

Δίδακτρα
Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.400. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις, ως ακολούθως: η πρώτη δόση (800€) με την εγγραφή στο Πρόγραμμα και οι επόμενες δύο, από 800€ έκαστη, με την έναρξη του Β’ εξαμήνου και μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου αντίστοιχα.

Υποτροφίες
Στους/ις μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες παρέχεται αριθμός υποτροφιών, δυνατότητα δωρεάν σίτισης και στέγασης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νόμο και στους Κανονισμούς-Αποφάσεις του Ιδρύματος

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Περισσότερα στο spoudase.gr Δείτε ΕΔΩ

πανεπιστήμιο Αιγαίουμεταπτυχιακό
Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα