Πάτρα: Στο νοσοκομείο με ιό του Δυτικού Νείλου 63χρονη

Μια γυναίκα από χωριό του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κοντά στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, είναι το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία. Μετά τα κρούσματα ελονοσίας που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν, ο ιός από την Αφρική, εξαπλώνεται και εδώ…

Η είδηση έγινε γνωστή χθες μετά την ενημέρωση που παρείχε το ΚΕΕΛΠΝΟ στις Υγειονομικές Αρχές του νομού Ηλείας. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 63 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του

Ρίου στην Πάτρα. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως είχε προσβληθεί από τον ιό.

Το κρούσμα θέτει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές του νομού, για μια περιοχή που ήδη βρίσκεται σε καραντίνα λόγω και της εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παρουσιάζοντας αρχικά συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Όμως οι εργαστηριακές εξετάσεις αποκάλυψαν πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σε σοβαρή μορφή η νόσος παρουσιάζει και τα συμπτώματα της εγκεφαλίτιδας ή της μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας και σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την προστασία από τις νόσους που μπορούν να μεταδώσουν μολυσμένα κουνούπια, φέτος στην περιοχή όπου κατοικεί η γυναίκα που προσβλήθηκε από τον ιό, γίνονται κάθε εβδομάδα ψεκασμοί για τα κουνούπια, από τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο ο κίνδυνος δεν μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως.

Πηγή: ilialive.gr

ιός του Δυτικού ΝείλουΠάτραΗλεία
Keywords
Τυχαία Θέματα