Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και των Συλλόγων Γονέων στη ΔΙΔΕ Ευρυτανίας

Tweet

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Καρπενήσι 36100

Τηλ: 2237022459

[email protected]

Καρπενήσι 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και εκπαιδευτικών στην ΔΙΔΕ Ευρυτανίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη.

Οι γονείς που εκπροσωπούσαν συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων

της περιφέρειας αλλά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παρουσία και συναδέλφων καθηγητών, παρουσίασαν με ανάγλυφο τρόπο τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία μας. Ο μεγάλος αριθμός λειτουργικών κενών ( 40 καθηγητές απουσιάζουν από τις τάξεις ) οι δυσκολίες στην μετακίνηση των μαθητών αλλά και τα δεκάδες προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τέθηκαν στην συνάντηση και στον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων του νομού κ. Οικονομίδη.

Από την ίδια την συζήτηση προέκυψε ότι πρέπει όλες οι πλευρές να ενώσουν δυνάμεις και να πιέσουν ώστε η πολιτεία να κάνει το χρέος της και να παράσχει το αγαθό της εκπαίδευσης χωρίς εμπόδια και αστερίσκους, όπως εξάλλου υποχρεούται εκ του συντάγματος και των νόμων. Έγινε επίσης αντιληπτό ότι όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς , μαθητές, τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά ώστε να υπερασπίσουμε το αγαθό της παιδείας στην περιοχή μας, που κινδυνεύει από τις συμπληγάδες των μνημονίων και των περικοπών με δείκτη μόνο τον οικονομικό παράγοντα. Η υπεράσπιση και η σωστή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του νομού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους μας.

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει την προσπάθεια για συντονισμό των φορέων και για την ανάδειξη του προβλήματος και των συνεπειών του στην τοπική κοινωνία. Ως εδώ η συρρίκνωση και η αποψίλωση δομών και υπηρεσιών. Ανοικτά σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό στην θέση του από την αρχή της χρονιάς. Εκπαίδευση που να καλύπτει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και των ανθρώπων του μόχθου και των παιδιών τους και όχι εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μνημονίου και της τρόικα.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Μαστροκώστας Κώστας Πανοπούλου Φωτεινή

Tags: ΕΛΜΕ ΕυρυτανίαςΔΙΔΕ Ευρυτανίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα