ΠΑΜΕ: Για τις τοποθετήσεις, μεταβολές, τη φθίνουσα σειρά και τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά (αρ.38 - Ιούλης 2015)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ, ΤΗ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης της υπεραριθμίας, των οριστικών τοποθετήσεων και των βελτιώσεων σάς ενημερώνουμε για την όλη διαδικασία η οποία, με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ,

έγινε χωρίς να τηρηθεί η προθεσμία των 5 ημερών για αιτήσεις και ενστάσεις.

Όπως είναι γνωστό αμέσως μετά τις μεταθέσεις ακολουθεί η ρύθμιση υπεραριθμίας. (Για τα προβλήματα που δημιουργεί ο θεσμός της υπεραριθμίας έχουμε αναφερθεί σε άλλα ενημερωτικά σημειώματα). Τον πίνακα κενών και των κλάδων που εμφανίζουν υπεραριθμία οι αιρετοί του ΠΑΜΕ (τακτικός κι αναπληρωματικός) δεν τον εγκρίναμε, γιατί οι πίνακες διαμορφώθηκαν με το αυξημένο ωράριο, με τμήματα μαθητών πάνω από 20 μαθητές, με συγχωνεύσεις σχολείων και γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι πίνακες Α΄, που απέστειλαν οι Διευθυντές των σχολείων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (όλο και πιο συχνά ακούγεται η φράση: «θέλεις να μείνεις στο σχολείο ή να σε βγάλω υπεράριθμο;»). Φέτος εμφανίζονται σαν υπεράριθμοι 155. απ’ αυτούς έκαναν αίτηση για ρύθμιση υπεραριθμίας 45 και ικανοποιήθηκαν οι 24. Οι εκπαιδευτικοί στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ (Δ.Π.) ήταν 229 και μετά τις οριστικές τοποθετήσεις έμειναν 120. Παρά τις εκατοντάδες συνταξιοδοτήσεις στα 3 τελευταία χρόνια εξακολουθούν, δυστυχώς, να υπάρχουν συνάδελφοι στη Δ.Π. λόγω της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ

Η Διοίκηση και η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ με αυθαίρετες και παράτυπες αποφάσεις ευνόησαν σκανδαλωδώς ορισμένους εκπαιδευτικούς, κάτι που αποβαίνει σε βάρος άλλων συναδέλφων.

Συγκεκριμένα:

Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώσαμε ότι με ευθύνη της διοίκησης και στη συνέχεια της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ (4-1) χορηγήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, αυθαίρετα και παράτυπα, περισσότερα μόρια απ’ αυτά που αντιστοιχούν στην υπηρεσιακή τους θέση. Παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα:

α) Στους εκπαιδευτικούς που, λόγω της γνωστής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τοποθετήθηκαν για μισθολογικούς και μόνο λόγους σε σχολεία της Αίγινας χορηγήθηκαν παράνομα τα 5 μόρια της Αίγινας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπηρετούσαν σε σχολεία της Α΄ Πειραιά. Κι αυτό την ώρα που η ΕΛΜΕ Πειραιά κάνει προσπάθειες και παρεμβάσεις (πρόσφατα συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας), προκειμένου ν’ ακυρωθούν νομοθετικά οι επιπτώσεις της σχετικής απόφασης του ΣτΕ στους συναδέλφους. Η Διοίκηση με τη συναίνεση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ επικαλείται απόσπαση για τις ανάγκες της υπηρεσίας, χωρίς όμως ποτέ να έχει υπάρξει τέτοια απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας μπορεί να αποσπάσει μόνο για 2 μήνες.

β) Σε εκπαιδευτικό η διοίκηση χορήγησε παράνομα τα 3 μόρια της Σαλαμίνας, αν και αποσπάστηκε με ΑΙΤΗΣΗ της από σχολείο που συμπλήρωνε ωράριο σε σχολεία του Δήμου Πειραιά! Στο ηλεκτρονικό δε πρακτικό εμφανίζεται να αποσπάστηκε –ομόφωνα μάλιστα! – για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Διαφωνήσαμε για τα μόρια και διαμαρτυρηθήκαμε για την παραποίηση της αλήθειας με την παρακάτω δήλωση στα πρακτικά της 9/7: «Στο ηλεκτρονικό πρακτικό της πράξης 32/10-10-14 αναφέρεται ότι με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΠΥΣΔΕ αποσπάστηκε εκπαιδευτικός για ανάγκες της υπηρεσίας από σχολείο της Σαλαμίνας σε σχολείο του Δήμου Πειραιά. Επειδή οι αιρετοί του ΠΑΜΕ, ως γνωστό, δεν εγκρίνουμε τέτοιες αποσπάσεις, ανατρέξαμε στα χειρόγραφα πρακτικά, αλλά απουσιάζει κάθε σχετικό στοιχείο για την απόσπαση αυτή, καθώς και οι υπογραφές των μελών του ΠΥΣΔΕ. Καλώ τη διοίκηση να διορθώσει το πρακτικό και να εξετάσει το θέμα».

γ) Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που, χωρίς καν να έχουν αρμοδίως αποσπαστεί, εργάζονται με ευθύνη της διοίκησης στα Γραφεία της Διεύθυνσης. Εκπαιδευτικός που ήταν στη Δ.Π. στη Β΄ περιοχή αποσπάστηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ για τις ανάγκες της υπηρεσίας στην Α΄ περιοχή, αν και είχε κενά για να τοποθετηθεί σε σχολεία της Β΄ περιοχής (!), και της χορηγήθηκαν τα 5 μόρια της Αίγινας, ενώ εργαζόταν στη Διεύθυνση!

2) Με πρόταση της Διοίκησης και απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ (με ψήφους 4 υπέρ έναντι της δικής μας 1 ψήφου κατά), κατά τη διαδικασία των υπεράριθμων, προτάχθηκε και τοποθετήθηκε σε σχολείο εκπαιδευτικός, χωρίς όμως να είναι υπεράριθμος. Για τη φωτογραφική-ρουσφετολογική και παράτυπη αυτή απόφαση η πλειοψηφία χρησιμοποίησε αυθαίρετα τον αναδιορισμό που έγινε από το Υπουργείο το 2013 (αρχικός διορισμός 2009)!

3) Εκπαιδευτικός χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ ως ειδική κατηγορία και προτάχθηκε στις τοποθετήσεις, χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια της σχετικής νομοθεσίας και χωρίς καν να έχει δηλωθεί η ειδική κατηγορία, όπως προβλέπει η νομοθεσία, στην ηλεκτρονική αίτησή της για βελτίωση!

Για όλα τα παραπάνω καταθέσαμε προτάσεις στο ΠΥΣΔΕ ώστε να αναιρεθούν οι παρατυπίες, αλλά το αρνήθηκε η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ. Θα συνεχίσουμε τον έλεγχο της Διοίκησης, την αποκάλυψη και την αποτροπή των αυθαιρεσιών, με την απαίτηση να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών.

Σάββας Σάββα – Κώστας Άννινος

(τακτικό και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πειραιά,

εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Tags: ΠΑΜΕΠΑΜΕ εκπαιδευτικώνΠΥΣΔΕ Πειραιά Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα