Ωράριο αποσπασμένων εκπαιδευτικών από Β/μια σε Α/θμια και ο Άιχμαν, του Νίκου Αλαφογιάννη

Αν στις μέρες μας δικαζόταν ο Άντολφ Άιχμαν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ισχυρίζονταν ότι εκτελούσε εντολές ανωτέρων, όπως ισχυρίστηκε και στη δίκη στις 11 Απριλίου του 1961 στο Τελ Αβίβ, τότε σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, θα αθωωνόταν πανηγυρικώς και επιπλέον θα καταδικάζονταν δια απαγχονισμού τα ήδη νεκρά θύματά του.

Αυτή την εποχή ειδικά που πολιτικά κόμματα, οργανώσεις , πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς είτε της δεξιάς είτε της αριστεράς δηλώνουν σύσσωμοι την εναντίωση τους στα φαινόμενα φασισμού/ναζισμού των ημερών μας, στέλνοντας μάλιστα τους φυσικούς

υπαίτιους να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους στην δικαιοσύνη, την ίδια στιγμή, όλοι αυτοί μέσα στο δημοκρατικό σύστημα που στηρίζουν, δηλώνουν τυφλή υποταγή στους φύρερ και τους Άιχμαν που τους διοικούν και τους αναγκάζουν να εκτελούν παράλογες διαταγές στο όνομα κάποιας γραφειοκρατίας και κάποιας δημοκρατίας.

Προσωπικά, δεν ενδιαφέρομαι, να στηρίξω καμιά δημοκρατία και καμιά γραφειοκρατία που αφήνει να δρουν ελεύθερα οι υπονομευτές τους αλλά και να λειτουργούν ως δήθεν υπερασπιστές τους, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και επιβάλλοντας παράλογες και περιπαικτικές διαταγές στους υφιστάμενους τους - άλλωστε και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι αλλά και ο Φράνκο κι ο Μεταξάς την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία εξύμνησαν -.

Το θέμα δεν είναι μόνο πια, εάν οι νόμοι είναι δίκαιοι για να τους ακολουθήσουμε αλλά επιπλέον, ότι δεν τηρούνται , καταστρατηγούνται στην πράξη και σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχει όλο το ιεραρχικά γραφειοκρατικό κάστρο, της κατά τα άλλα αγαπημένης μας δημοκρατίας. Η ευθύνη δηλαδή δεν είναι μόνο των διάφορων φύρερ που διατάσσουν αλλά και των διάφορων Άιχμαν που δηλώνουν εγκληματικά τυφλή υποταγή στις ολοφάνερα απαράδεκτες διαταγές τους.

Οι νόμοι λοιπόν που επικαλούνται πρώτα η κα Χριστοφιλοπούλου και έπειτα η κα Καρδαμίτση για το ωράριο των εκπαιδευτικών της Β/μιας που αποσπώνται με δική τους αίτηση στην Α/θμια, λένε ξεκάθαρα πως πρέπει να ακολουθήσουν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί το ωράριο της Β/θμιας. Ας σταματήσουν λοιπόν να προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εκπαιδευτικούς με τρομοκρατικές διαταγές και ας ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες που υπηρετούν, φέρνοντας εάν μπορούν, σχέδιο νόμου για νέα αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών άνευ αποδοχών.

Όσο για τον συνδικαλισμό μας που ακόμα ψάχνει να βρει γιατί δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο θα έπρεπε, ας γίνει τώρα, ενώνοντας την φωνή του με την φωνή των εκπαιδευτικών που αρνούνται να υπακούσουν σε αυτές τις διαταγές και να υπερασπιστεί την άρνηση τους.

Ο εν λόγω συντάκτης αυτού του κειμένου, δηλώνει κατηγορηματικά και αταλάντευτα την άρνηση του να κάνει ούτε ένα λεπτό παραπάνω από το ωράριο που του αναθέτουν οι συγκεκριμένοι νόμοι και αν κατηγορηθεί για αυτό τότε θα κατηγορείται πως ακολούθησε τους νόμους αντίθετα από τους προϊσταμένους του.

Αλαφογιάννης Νικόλαος

Άνθρωπος

Εικαστικός

Εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων

Tags: ωράριο εκπαιδευτικώνΝίκος Αλαφογιάννης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα