Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης: Σταθερά στο δρόμο για την αγωνιστική δράση των γονέων της Κρήτης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης, στα πλαίσια της καταγραφής των προβλημάτων των σχολείων σε κάθε νομό του νησιού, καθώς και της καλύτερης συνεργασίας με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη στο Καστέλι Κίσσαμου συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καστελίου Κίσσαμου.

Από τη συζήτηση φάνηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία

της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ιδιαίτερα οξυμμένα, με κύριο αυτό του κτιριακού που αφορά τη στέγαση του Λυκείου (Γενικού και ΕΠΑΛ). Επιπλέον σοβαρή είναι η ελλιπής συντήρηση των δημοτικών και νηπιαγωγείων στο Καστέλι και στα χωριά του Δήμου. Σοβαρό πρόβλημα αποτελούν και τα εκπαιδευτικά κενά σε μια σειρά από ειδικότητες, που αρκετά από αυτά καλύπτονται μετά τα Χριστούγεννα ή και ποτέ.

Μπροστά στην ανάγκη απάντησης στα προβλήματα και διεκδίκησης λύσεων, εκφράστηκε από την πλευρά της ένωσης ο έντονος προβληματισμός για τη μικρή συμμετοχή των γονέων στους συλλόγους τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η συνεχής απαίτηση από τους γονείς να βάζουν το χέρι στη τσέπη για να μπαλώσουν τρύπες που η πολιτεία και η τοπική διοίκηση αφήνουν, γεγονός που έχει διαμορφώσει την αντίληψη ότι τίποτα δε γίνεται αν οι γονείς δεν αγοράσουν, δε βάψουν, δεν χτίσουν...

Συζητηθήκαν ακόμα και άλλες πλευρές της εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται, όπως ο προσανατολισμός της παρεχόμενης μόρφωσης στην απόκτηση κάποιων δεξιοτήτων και σκόρπιων πληροφοριών και όχι στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, η υποβάθμιση του περιεχομένου και η εξετασιοκεντρική κατεύθυνση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, η Ομοσπονδία άνοιξε τη συζήτηση για την ανάγκη διεύρυνσης των μελών της, δημιουργίας ενώσεων σε κάθε δήμο της Κρήτης και ενίσχυσης των Συλλόγων γονέων μέσα από το συντονισμό όλου του γονεϊκού κινήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε πρόταση προς την ένωση Καστελίου να γίνει μέλος της Ομοσπονδίας και να συμβάλει και αυτή στην καλύτερη οργάνωση του γονεϊκού κινήματος στο νησί.

Είναι μονόδρομος η αγωνιστική δράση των συλλόγων γονέων σε συντονισμό με τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία.

Γιατί έτσι πολλαπλασιάζεται η δύναμη μας!

Αγωνιζόμαστε για:

Αποκλειστικά ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΥΞΗΣΗ τώρα ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ κονδυλίων ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.Μαζικούς διορισμούς μόνιμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.Σχολικά κτήρια ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΑΣΦΑΛΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΘΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΙΤΙΣΗ.15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α’ και β’ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΩΡΕΑΝ σχολική μεταφορά ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΑθλοπαιδιές και πολιτισμός στο σχολείο ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΈνα δωρεάν γεύμα στο σχολείο.ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ βιβλία.Σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα που δεν παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας.Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης
Keywords
Τυχαία Θέματα