Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς - Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες [video]

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέλαβαν τις προηγούμενες μέρες και σημείωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα».

Στη συνέχεια συνομίλησε με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή όλες τις προηγούμενος μέρες.

«Το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο», είπε ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι πως έγιναν όλα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκκένωση των παιδικών

κατασκηνώσεων:

"Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό, μου είπε ο αρχηγός ότι πήρατε τα παιδάκια στα χέρια, η μία κατασκήνωση κινδύνεψε πραγματικά".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλους τους πυροσβέστες μέσω ασυρμάτου:

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και την απέραντη ευγνωμοσύνη, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε», ήταν τα λόγια του

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε «να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις».

Σε λίγη ώρα ξεκινά η σύσκεψη στο Μαξίμου την οποία κάλεσε ο πρωθυπουργός προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις συνεχείς πυρκαγιές σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αλέξης Τσίπραςπυρκαγιάπυροσβέστεςπυροσβεστική
Keywords
Τυχαία Θέματα