Όλοι στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 11 Ιούνη: Για τις συγχωνεύσεις σχολείων και το μαύρο στην ΕΡΤ

Tweet

Πανεργατική κινητοποίηση ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, διοργανώνουν σύλλογοι, σωματεία και φορείς στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την Τετάρτη 11 Ιουνίου.

ΞΑΝΑ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Στις 11 Ιούνη, τη μέρα που η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει την

ΕΡΤ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, γονείς και μαθητές, όλους τους πολίτες να βρεθούμε στους δρόμους κινηματικά, αγωνιστικά και απεργιακά.

Καλούμε σε πανεργατική συγκέντρωση στις 12.30μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30μμ έξω από τη Βουλή

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία

το βράδυ, στις 7μμ, έξω από την ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή

Καλούν:

ΠΟΣΠΕΡΤ – διοικητικοί ΕΚΠΑ – Απολυμένες Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών – ΕΙΝΑΠ - Διακλαδικής Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων Απολυμένων (ΔΙΑΣΕΔΑ) – Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ με τη στήριξη του ΕΚΑ.

Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ καθώς επίσης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, τις μεγάλες ομοσπονδίες του δημοσίου, να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση για εκείνη την ημέρα. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμια σωματείο να αποφασίσει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση είτε με συνέλευση είτε με ΔΣ. Ήδη η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε στάση εργασίας για εκείνη την ημέρα και συμμετοχή. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλλουμε από τα κάτω την ενωμένη δράση των εργαζόμενων. Στηρίζουμε το κέντρο αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι καθαρίστριες και οι άλλοι διαθέσιμοι στην Καραγιώργη Σερβίας.

----------------

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες γονείς της Αττικής που δεν το βάζουν κάτω. Μέσα από πολλές, μαζικές, ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και με συνθήματα όπως: «ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ», «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ», στέλνουν μηνύματα αντίστασης στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών τους.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΕΙ: Θα συγχωνευτούν και θα καταργηθούν σχολεία για παιδαγωγικούς λόγους. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο παιδαγωγικός λόγος που ορίζει ότι τα 25 παιδιά δημοτικού στην τάξη να μαθαίνουν καλύτερα από τα 15.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ! ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!

Τώρα πια ξέρουμε τι νέο έφερε το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς, περισσότερα παιδιά μέσα σε άθλια κτίρια, χειρότερα βιβλία, διόγκωση της παραπαιδείας, στροφή της πλειοψηφίας των μαθητών στα ΕΠΑΛ και κυρίως στα ΣΕΚ και την παιδική εργασία, μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, προς τέρψη των χορηγών και των επιχειρήσεων.

Καλούμε τους γονείς, που βλέπουν τη δημόσια - κατά τα άλλα - παιδεία να σφίγγει σα θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το εργατικό κίνημα. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δεν γίνεται ή σε όσα παπαγαλάκια υποτακτικών δημάρχων καθησυχάζουν τους γονείς στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα και τους μοιράζουν σε ευνοημένους και μη.

Απαιτούμε:

· Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.

· Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων

· Na γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.

· Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.

· Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ!

Tags: κινητοποιήσειςΕΡΤσυγχωνεύσεις σχολείων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα