ΟΛΜΕ: Οχι στις απολύσεις εκπαιδευτικών και στην υποβάθμιση των πτυχίων τους

Tweet

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 3230073 – 3221255

FAX: 210 3227382

www.olme.gr

email: [email protected] Αθήνα, 25/2/14

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό που επιχειρεί απέναντι στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται επτά μήνες τώρα σε διαθεσιμότητα.

Λίγες ημέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας, με έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών να αντιμετωπίζει στις 22/3/2014 το φάσμα των απολύσεων, η κυβέρνηση ανακοινώνει μεταξύ των άλλων 200 θέσεις Δ.Ε. (βοηθοί Νοσηλευτών) στο Υπ. Υγείας, στις οποίες επιδιώκει να μετατάξει εκπαιδευτικούς ΠΕ Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, παιδαγωγική κατάρτιση και σε αρκετές περιπτώσεις με αυξημένα προσόντα (μεταπτυχιακά κ.λπ.).

Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια των Υπουργών και της κυβέρνησης για μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο, για αξιοκρατία, για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, κρύβεται η ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της απαξίωσης και της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και του ξεθεμελιώματος των εργασιακών σχέσεων.

Αρνούμαστε να γινόμαστε το «μπαλάκι» της μετάθεσης των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους Υπουργούς.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση, τίμια και ξεκάθαρα, να πάρει την πολιτική ευθύνη να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, γιατί κανείς δεν περισσεύει. Όλοι να τοποθετηθούν σε εκπαιδευτικές δομές του Υπ. Παιδείας.

Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Tags: undefined Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα