Οι πίνακες με τις συντάξεις για όσους φεύγουν το 2014

Tweet

«Φρένο» στις μειώσεις συντάξεων όταν πέφτουν οι μισθοί βάζουν «κρυφές» διατάξεις των Ταμείων. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες, ειδικά τώρα στην εποχή της κρίσης, για να περιορίσουν τις επιπτώσεις που θα έχει στη σύνταξή τους η ενδεχόμενη μείωση του μισθού στα τελευταία έτη της εργασίας τους.

Στο ΙΚΑ, για παράδειγμα ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει τα έτη που επιθυμεί για τον τελικό υπολογισμό της σύνταξης και να αποφύγει εκείνα στα οποία ενδεχομένως

να είχε μικρότερες αποδοχές.

Στο Δημόσιο, η σύνταξη για όσους αποχωρήσουν ως το 2015 δεν υπολογίζεται με το νέο μισθολόγιο που εφαρμόστηκε από 1/11/11, αλλά με βάση τις αποδοχές που έιχαν οι υπάλληλοι τον Οκτώβριο του 2011, πριν ισχύσει δηλαδή το νέο μισθολόγιο.

Στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες τα πράγμα τα είναι διαφορετικά, καθώς εκεί οι συντάξεις βγαίνουν με βάση το μισθό που είχε ο εργαζόμενο είτε τον τελευταίο μήνα της εργασίας του είτε τον τελευταίο χρόνο. Όσες ΔΕΚΟ μπήκαν στο νέο μισθολόγιο και έχουν κάνει μειώσεις ο υπολογισμός σύνταξης με τις αποδοχές του τελευταίου μήνα έγινε ασύμφορος. Σε όλα τα Ταμεία οι αποδοχές για τα έτη 2013 και 2014 υπολογίζονται με ενιαίο συντελεστή 2% που επιφέρει μικρές έως απώλειες. Ωστόσο, στα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) οι απώλειες από το 2% μπορεί να είναι μεγαλύτερες αν ο ασφαλισμένος έχει επιλέξει μεγάλη κατηγορία για τα έτη 2013 και 2014.

Στις επικουρικές υπάρχουν μειώσεις και έρχονται και άλλες από το 2014.

Με όλα αυτά ως δεδομένα και με το μυαλό στο πως θα σώσουν τις συντάξεις του από τις επερχόμενες σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σπεύδουν στη σύνταξη. Σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει πως διαμορφώνονται οι νέες συντάξεις για όσους φύγουν το 2014 από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ καθώς και από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στους επίσημους πίνακες που προέρχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και τους οποίους επεξεργάστηκε ο Ελεύθερος Τύπος, φαίνονται τα νέο ποσά σύνταξης ανάλογα με τις αποδοχές κα τα έτη ασφάλισης, ώστε οι ασφαλισμένοι να ξέρουν τι παίρνουν με βάση του μισθούς κα τα χρόνια που έχουν πληρώσει εισφορές.

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Tags: συντάξειςασφαλιστικοΕπισυνάψεις: syntaxeis.jpg 912131000.jpg Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα