Οι Αστυνομικοί ζητούν να τους αφήσουν ήσυχους να σαπίζουν στο ξύλο τον κόσμο...

Κοινωνία

Μέτωπο με την αστυνομία ανοίγουν οι φωτορεπόρτερ της χώρας και καταγγέλλουν την ΕΛ.ΑΣ. για εκφοβισμό, αστυνομικό έλεγχο και λεκτικές απειλές. Αφορμή για τις καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ) Μάριο Λώλο και τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στα Προπύλαια την περασμένη Τετάρτη.

Όπως αναφέρετε σε καταγγελία της ΕΦΕ, οι δύο φωτορεπόρτερ υπέστησαν επιλεκτικό εκφοβισμό, αστυνομικό έλεγχο και λεκτικές απειλές, παρόλο που οι αστυνομικές δυνάμεις γνώριζαν την ιδιότητά τους και με εντελώς ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις, γεγονός που αποτελεί παρεμπόδιση της ενημέρωσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταδικάζει απερίφραστα το παραπάνω περιστατικό, θεωρώντας ότι πρόκειται για ευθεία βολή κατά της ελεύθερης δράσης του Τύπου, τονίζοντας παράλληλα ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκφοβισμού των λειτουργών της ενημέρωσης με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ελεύθερης πληροφόρησης των πολιτών.

Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους και καλεί υπουργό Δημόσιας Τάξης και τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και, ως οφείλουν, να καταδικάσουν απερίφραστα το γεγονός, προασπίζοντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία.

Απαντώντας σε ιδιαίτερα δηκτικό ύφος η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

«1. Αλήθεια, ποιος έχει δώσει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε φωτορεπόρτερ να φωτογραφίζει και να δημοσιοποιεί όπου και όποτε θέλει πρόσωπα χωρίς την άδειά τους;

2. Από πότε ισχύει ότι οι φωτορεπόρτερ δεν υποχρεούνται να υπόκεινται σε αστυνομικό έλεγχο; Μήπως τους εξαιρεί ο Νόμος; Μήπως διαφέρουν σε κάτι από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες;

3. Είναι προφανές ότι Αστυνομικό έλεγχο κάνουν σύμφωνα με το Νόμο οι Αστυνομικοί και όχι οι φωτορεπόρτερ, άρα αστόχησαν στο να ζητήσουν τα στοιχεία του επικεφαλής της διμοιρίας.

4. Η προτροπή τους προς τον Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να καταδικάσει το «απαράδεκτο γεγονός» του Αστυνομικού ελέγχου μας αφήνει παγερά αδιάφορους».

Η ανακοίνωση της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής καταλήγει σε ακόμη πιο έντονα αιχμηρό ύφος: «Ας γνωρίζουν ότι τα περί Δημοκρατίας τα χορτάσαμε καθώς και τα επί 35 χρόνια μεγάλα λόγια. Τη Δημοκρατία τη στηρίζουμε καθημερινά με το αίμα μας και όχι με ανέξοδες κορώνες».

imerisia.gr

Tags: αστυνομίααστυνομική βίακαταστολή
Keywords
Τυχαία Θέματα