Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Καλλιτεχνική Παιδεία της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Tweet

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Καλλιτεχνική Παιδεία της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2013-2014

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 32/2013 του Δ.Σ.) σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος Καλλιτεχνική Παιδεία της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και

Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Συγκεκριμένα:

Το μάθημα «Καλλιτεχνική Παιδεία» περιλαμβάνει τα εξής γνωστικά αντικείμενα:

- τα Εικαστικά,

- τη Μουσική και

- τα Στοιχεία Θεατρολογίας.

Στα τμήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας διδάσκεται ένα από τα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα.

Α΄ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΛ

Για τη διδασκαλία των διακριτών γνωστικών αντικειμένων προτείνονται τα εξής:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Για τη διδασκαλία των Εικαστικών:

1. Θα ισχύσει το υπάρχον ΑΠΣ.

2. Θα χρησιμοποιηθεί το βιβλίο με τίτλο «Εικαστικά Α΄ Γενικού Λυκείου» των Ο. Ζιρώ, Ο. Κούβου, Ε. Μερτζάνη, Ε. Μωραΐτη. Στο αντίστοιχο βιβλίο του καθηγητή δίνονται εκτενείς οδηγίες.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Για τη διδασκαλία της Μουσικής:

1. Θα ισχύσει το υπάρχον ΑΠΣ.

2. Θα χρησιμοποιηθεί το βιβλίο με τίτλο «Μουσική Α΄ Γενικού Λυκείου» των Α. Ζεάκη – Γλυνιά, Ιωάννη Παπαχρόνη, Ιωάννη Σίμου και Αγνής Φραγκούλη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Για τη διδασκαλία των Στοιχείων Θεατρολογίας:

1. Θα ισχύσει το υπάρχον ΑΠΣ.

2. Θα χρησιμοποιηθεί το βιβλίο με τίτλο «Στοιχεία Θεατρολογίας Α΄ Γενικού Λυκείου» των Θ. Γραμματά, Τ. Μουδατσάκη, Π. Τζαμαργιά και Χ. Δερμιτζάκη.

Διδακτέα ύλη των γνωστικών αντικειμένων:

Διδάσκονται όλα τα κεφάλαια των ανωτέρω διδακτικών εγχειριδίων. Ο/Η εκπαιδευτικός εμβαθύνει περισσότερο ή λιγότερο σε συγκεκριμένα κεφάλαια των βιβλίων, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο των μαθητών, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για συγκεκριμένα θέματα, καθώς και την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου.

Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΛ

Η διδακτέα ύλη του μαθήματος ορίζεται ως εξής:

1) Από το βιβλίο: «Εικαστικά Α΄ Γενικού Λυκείου» των Ο. Ζιρώ, Ο. Κούβου, Ε. Μερτζάνη, Ε. Μωραΐτη, τα κεφάλαια: 1,2,3,4. Σελίδες: 7-83.

2) Από το βιβλίο: «Μουσική Α΄ Γενικού Λυκείου» των Α. Ζεάκη – Γλυνιά, Ιωάννη Παπαχρόνη, Ιωάννη Σίμου και Αγνής Φραγκούλη, τα κεφάλαια: 1,2,3,4,5,6,7. Σελίδες: 6-53.

3) Από το βιβλίο: «Στοιχεία Θεατρολογίας Α΄ Γενικού Λυκείου» των Θ.Γραμματά, Τ.Μουδατσάκη, Π. Τζαμαργιά και Χ. Δερμιτζάκη, τα κεφάλαια: 1,2,3,4,5,6. Σελίδες: 6-99.

Οι διδάσκοντες να ενημερωθούν ενυπόγραφα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑ: «Καλλιτεχνική Παιδεία» στην Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 32/2013 του Δ.Σ.) σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με το μάθημα «Καλλιτεχνική Παιδεία» της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Συγκεκριμένα:

Το μάθημα «Καλλιτεχνική Παιδεία» περιλαμβάνει τα εξής γνωστικά αντικείμενα:

- τα Εικαστικά με ανάθεση στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ08,

- τη Μουσική με ανάθεση στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ16.01 και

- τα Στοιχεία Θεατρολογίας με ανάθεση στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ32 ή ΠΕ02.

Στα τμήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας θα διδάσκεται ένα από τα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα.

Στις σχολικές μονάδες που έχουν δημιουργηθεί τμήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας θα διδαχθεί ένα από τα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα, ανάλογα με την ειδικότητα του εκπαιδευτικού που διδάσκει στο τμήμα.

Εφόσον, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία της Καλλιτεχνικής Παιδείας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2013, οι μαθητές θα επιλέξουν άλλο μάθημα επιλογής

- το οποίο διδάσκεται στο σχολείο

ή

- για το οποίο δύναται να δημιουργηθεί τμήμα στο σχολείο.

Οι διδάσκοντες να ενημερωθούν ενυπόγραφα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Καλλιτεχνική Παιδεία της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2013-2014

Tags: καλλιτεχνική παιδεία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα