ΟΧΙ από την Σκωτία, τη Γαλλία, τη Γερμανία μέχρι την Ελλάδα

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Γλασκόβη

«ΟΧΙ στην αδικία στην Ελλάδα»

Οι διαδηλωτές έδωσαν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στο Ελληνικό λαό και τάχθηκαν ενάντια στην λιτότητα.

Γαλλία: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του ΟΧΙ και ενάντια στη λιτότητα στο Παρίσι

Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα, οι τέσσερις μεγαλύτερες γαλλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της ευρύτερης περιφέρειας των Παρισίων.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία της Βαστίλης στις 19:30 ώρα Ελλάδας, με συνθήματα: «στήριξη στον Ελληνικό λαό» και «σεβασμό στην κυριαρχία του».

Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού την Πέμπτη και προέτρεψαν τους Έλληνες πολίτες να απορρίψουν τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας μια έμμεση έκκληση, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή με επίκεντρο τη συμφωνία με τους πιστωτές.

«Τέλος στη Λιτότητα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή του χρέους» και «Αντίσταση στην Ελλάδα, στη Γαλλία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που έγραφαν τα πανό στην πλατεία της Βαστίλης και φώναζε το πλήθος των διαδηλωτών.

Στο πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες στην αρχή της πορείας, το σύνθημα «Με τους Έλληνες, ενωμένοι εναντίον της λιτότητας: Αρνούμαστε τις διαταγές του χρηματοπιστωτικού τομέα» ήταν ζωγραφισμένο με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας: λευκό και μπλε.

Ο ευρωβουλευτής Ζαν-Λικ Μελανσόν, συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς (PG), εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πήγε να διαδηλώσει ενάντια «σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας, που έχει οργανωθεί με στόχο να γονατίσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

«Για το ποσό του 1,5 δισεκατ. ευρώ θα προκαλέσουν μία καταστροφή αυτού του μεγέθους;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις κάλεσαν σε αυτήν την κινητοποίηση στο όνομα του «σεβασμού των δημοκρατικών επιλογών των λαών» και με στόχο να απορρίψουν τις πολιτικές λιτότητας.

Κατήγγειλαν την «καταστροφική κατάσταση» στην Ελλάδα η οποία εξηγείται σύμφωνα με τους ίδιους από το γεγονός ότι αυτή η χώρα «υπήρξε ένα από τα εργαστήρια εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Και στην Τουλούζη, περίπου 300 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα: «Υποστήριξη στον ελληνικό λαό: από την Αθήνα στην Τουλούζη, σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι στη λιτότητα».

“Μην αφήσετε να σας εντυπωσιάσουν οι απειλές των γερμανών πολιτικών”

Εργαζόμενοι σε Volkswagen, Bosch κ.α. προς τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους

Με ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι σε πολλούς σημαντικούς τομείς και επιχειρήσεις της Γερμανίας καλούν τους Έλληνες να μη λυγίσουν στις πιέσεις, να μην εντυπωσιαστούν από τις απειλές των Γερμανών πολιτικών και να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στους εκβιασμούς Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Λένε: “Πείτε ΟΧΙ στη συνέχιση της κοινωνικής αποδόμησης”

Ολόκληρο το μήνυμα αλληλεγγύης τους έχει ως εξής:

Οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών και ημερών δείχνουν: Η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν θέλουν να αποδεχτούν τη δημοκρατική απόφασή σας της 25ης Ιανουαρίου 2015. Θέλουν να αναγκάσουν τη νέα κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει την παλιά, αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων.

Το προσωπικό πολλών επιχειρήσεων στη Γερμανία απεργεί επί του παρόντος: στους σιδηρόδρομους και στα ταχυδρομεία, στην Amazon, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Charité στο Βερολίνο και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι αυτοί αμύνονται ενάντια στην πολιτική λιτότητας των επιχειρήσεων και της γερμανικής κυβέρνησης.

Μην αφήσετε να σας εντυπωσιάσουν οι απειλές και η προπαγάνδα των γερμανών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης. Με το όχι σας στην υπαγορευμένη λιτότητα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δίνετε δύναμη και στους συνάδελφούς μας που απεργούν εδώ.

Μαζί για μία δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη προς το συμφέρον των εργαζομένων!

Υπογράφοντες:

Οι συμμετέχοντες στο σημερινό (29-6-2015) συνέδριο εκπροσώπων του σωματείου μετάλλου IG Metall Salzgitter-Peine, το τοπικό κοινοβούλιο της οργάνωσης στο οποίο ανήκουν οι πρόεδροι των συμβουλίων εργαζομένων, οι διευθυντές των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της MAN, της Alstom, της Volkswagen, της Bosch και του Χαλυβουργείου , αποφάσισαν ομόφωνα να υποστηρίξουν πλήρως το κάλεσμα των γερμανικών συνδικάτων προς τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους. Εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση που αυτός νομιμοποίησε και εύχονται καλή επιτυχία με την απόρριψη της υπαγορευμένης λιτότητας.

syllogosperiklis.gr

Tags: δημοψήφισμαΟΧΙ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα