Ο πόλεμος Μαρινάκη - Μελισσανίδη ξεκίνησε: Ο βόθρος ξεχείλισε

Νίκος Ασημακόπουλος

Στην ιστορία δεν υπάρχουν αθώοι. Και οι «λαθρέμποροι» και οι «τυχοδιώκτες» και οι «νοικοκύρηδες» βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση. Καταστρέφουν το ποδόσφαιρο και δεν τους νοιάζει, αρκεί οι... ομαδάρες τους να σκίζουν και οι ίδιοι να κάνουν το κομμάτι τους.
Ο βόθρος ξεχείλισε και κανένας... «αχόρταγος» δεν μπορεί πλέον ούτε να τον αδειάσει ούτε να σκεπάσει τις ακαθαρσίες. Τίποτα δεν γίνεται να κρυφτεί. Τίποτα απ’ όσα όλοι υποπτευόμαστε, καταλαβαίναμε ή μαθαίναμε, αλλά δεν είμαστε σε θέση να τα αποδείξουμε.
Ο τραυματισμός του Ζωγράφου άνοιξε τα στόματα λίγο νωρίτερα

απ’ ό,τι περιμέναμε.
Η λογική έλεγε πως πρώτα θα έβγαινε, γύρω στα μέσα Δεκέμβρη, το κατηγορητήριο μετά την έρευνα για την «εγκληματική οργάνωση», και μετά θα ξεσπούσε η θύελλα, μαζί με τις εξελίξεις που περιμένουμε ότι θα προκαλέσει.
Το απρόοπτο ήταν η «δολοφονική» επίθεση κατά του παράγοντα που ορίζει τους διαιτητές στη Β΄ Εθνική.
Ο Μαρινάκης άρπαξε τη χρυσή του ευκαιρία και άρχισε να πυροβολεί πρώτος, περνώντας από την άμυνα στη... φουλ επίθεση. «Να γίνει μια σωστή έρευνα και να είστε σίγουροι πως θα βγάλουμε πολλά σωστά συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι νοικοκύρηδες και ποιοι οι τυχοδιώκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Ο Μελισσανίδης τώρα είναι υποχρεωμένος να ανταποδώσει. Η ανακοίνωση που έβγαλε δίνει και το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει. «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του (Μαρινάκη) εν όψει του αναμενόμενου “πορίσματος” του Αθλητικού Εισαγγελέα. Αντιλαμβάνομαι επίσης την ανάγκη του να στρέψει την προσοχή του κοινού σε τρίτους. Με τη μόνη διαφορά ότι ο ένοχος δεν μπορεί να δημιουργεί ενόχους. Μάλλον ψάχνει για πρόθυμους ηλίθιους ο υπό διπλή εισαγγελική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο».

Το παιχνίδι ανοίγει. Η κατάσταση αργά ή γρήγορα θα ξεφύγει.
Η διαφάνεια συμφερόντων επιβάλλει να βγάλει από δω και πέρα ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Αύριο-μεθαύριο, όταν θα γίνουν οι διώξεις για την «εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βρεθεί ίσως ο Μαρινάκης σε θέση άμυνας και θα περάσει στην αντεπίθεση ο Μελισσανίδης. Καθόλου παράξενο να δούμε να παρασέρνει ο ένας τον άλλο μέχρι να γκρεμοτσακιστούν μαζί, ανοίγοντας για τις μεγάλες ομάδες και για το ποδόσφαιρό μας μια νέα σελίδα, χωρίς πατερούληδες και προστάτες. Ολα πιθανά...
Αλλωστε, σε τούτη την ιστορία δεν υπάρχουν αθώοι. Και οι «λαθρέμποροι» και οι «τυχοδιώκτες» και οι «νοικοκύρηδες» βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση. Καταστρέφουν το ποδόσφαιρο και δεν τους νοιάζει, αρκεί οι... ομαδάρες τους να σκίζουν και οι ίδιοι να κάνουν το κομμάτι τους.
Την ίδια ώρα δεν παύουν να δηλώνουν ότι η... εξυγίανση είναι το βασικό τους μέλημα! Κι ας βλέπουν τον κόσμο να ξερνάει δίπλα τους από αηδία, επειδή κατάντησαν έτσι εκείνο που ο περισσότερος κόσμος θα έπρεπε να το έχει για να χαίρεται και όχι για να τσακώνεται ή να στηρίζει όλα αυτά τα ξεράσματα...
Λίγο απίθανο ακούγεται, βέβαια, να βουλιάξει όλο αυτό το τερατούργημα απότομα. Στην Ελλάδα είμαστε και στο τέλος οι περισσότεροι καταφέρνουν να τα μπαλώσουν, ή να τα βρουν και να πέσουν στα μαλακά. Ομως, ποτέ δεν ξέρεις αν το πράγμα θα γίνει ανεξέλεγκτο ύστερα από τόσο σοβαρά γεγονότα.

Τα βουβάλια και το βατράχι
Δεν προκαλεί καμιά εντύπωση το γεγονός ότι αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού εκφράζουν τη δυσφορία τους επειδή η ομάδα τους και ο πρόεδρός της, ο Αλαφούζος, βρίσκονται έξω απ’ όλο αυτό το πανηγύρι, όχι από επιλογή αλλά από αδυναμία παρέμβασης. Εκεί που τσακώνονται τα βουβάλια, ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρεται σαν βατράχι! Μάλιστα, η διοίκηση για να το αποδείξει έβγαλε μια ανακοίνωση θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Tags: ποδόσφαιροΒαγγέλης ΜαρινάκηςΔημήτρης ΜελισσανίδηςεισαγγελέαςαθλητισμόςΠαναθηναϊκός
Keywords
Τυχαία Θέματα