Νέο σχήμα στον Πειραιά

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής

       (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιβολή της σύγχρονης βαρβαρότητας, η φτώχεια, η καταπίεση και το ξεπούλημα της χώρας. Το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα γυρνά τη ζωή των εργαζομένων αιώνες πίσω. Επιζεί πάνω στα ερείπια ολόκληρων χωρών, αλλά και λαϊκών κατακτήσεων. Συνεχώς νέα

αντεργατικά μέτρα προωθούνται. Για να διαμορφώσουν εργαζόμενους και άνεργους που θα πεινάνε, που δε θα έχουν κανένα δικαίωμα στη δουλειά, στο εισόδημα, στην υγεία και στην παιδεία. Για να διαμορφώσουν μια χώρα ξεπουλημένη χωρίς παραγωγική βάση, αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν.

Οι αποικιοκρατικού χαρακτήρα Δανειακές Συμβάσεις και τα υποδουλωτικά Μνημόνια  αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν χωράνε γιατροσόφια οποιουδήποτε τύπου (επιμήκυνση, επαναδιαπραγμάτευση, ευρωομόλογα, κλπ) για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Για να περάσουν όλα αυτά, απ' όλα έχει ο μπαξές:

·                     Έχει μια κυβέρνηση πολύχρωμων ανδρείκελων του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, πρόθυμη να πανηγυρίσει όταν τα αφεντικά της, της αναγνωρίσουν τις «προσπάθειες που κάνει» για να προωθήσει το φρικτό της έργο.

·                     Έχει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς ταξικής καταπίεσης και επιβολής να ξεσαλώνουν ενάντια στον εχθρό - λαό: Δικαστήρια, ποικίλες δολοφονικές δυνάμεις κρατικής καταστολής, διοικητικός μηχανισμός. Και από κοντά τις συστημικές παρακρατικές φασιστικές συμμορίες (με πρώτη τη Χρυσή Αυγή) για να «ακονίσουν τις ξιφολόγχες» ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, καλυπτόμενες πίσω από τις πλάτες του κράτους και της αστυνομίας.

Εκπαίδευση: Στο στόχαστρο η δημόσια δωρεάν παιδεία και τα δικαιώματα εκπαιδευτικών

Και σε μας τους εκπαιδευτικούς, γίνονται συνεχώς περικοπές μισθών, (και μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού), μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, περικοπές των δαπανών για την υγεία. «Άταφος νεκρός» το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο όνομα της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας καταργεί το δικαίωμα της δωρεάν περίθαλψης.

Η προοπτική των απολύσεων διαμορφώνει ασφυκτική πίεση στον κλάδο. Ταυτόχρονα, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πλέον όμηροι της διοίκησης και του αυταρχικού αστικού κράτους, αφού επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης - αργίας, σε περίπτωση «πειθαρχικής ποινής».

Οι νέοι εκπαιδευτικοί  με τα 600 ευρώ μισθό και την παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους, οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των

Keywords
Τυχαία Θέματα