Νέο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας: Απαίτησε από εργαζόμενο του να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων

Νέο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όπου ζητήθηκε από εργαζόμενο να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων, καταγράφηκε, αυτή τη φορά στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, εργοδότης καταστήματος εστίασης απαίτησε από εργαζόμενο του να επιστρέψει το δώρο, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.

Ο εργαζόμενος δεν δέχτηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Έτσι, σε συνενόηση και με την αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον

εργοδότη το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο εργοδότης βρέθηκε έτσι να έχει στην κατοχή του τα χαρτονομίσματα και η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επαναλαμβάνει ότι η τήρηση της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς και η προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα αυθαιρεσίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Υπενθυμίζεται ότι αντίσtοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί, και πάλι σε κατάστημα εστίασης, στη Λάρισα, όπου μάλιστα οι εργαζόμενοι απολύθηκαν εκδικητικά. Τελικά, μετά την παρέμβαση του ΣΕΠΕ και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία επαναπροσλήφθηκαν από την εργοδοσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

εργοδοτική αυθαιρεσίαδώρο Χριστουγέννωνεργαζόμενοςσώμα επιθεώρησης εργασίαςΝαύπλιοεργοδότης
Keywords
Τυχαία Θέματα