Νέο Μεταπτυχιακό: Παιδαγωγικά μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση

Αντικείμενο του κοινού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) μεταξύ του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, με τίτλο «Παιδαγωγικά μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση» είναι η παροχή εξειδικευμένων παιδαγωγικών γνώσεων, σε Πτυχιούχους ΑΕΙ της ημεδαπής και αντιστοίχων της αλλοδαπής που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν στην εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) ή/και στην αγωγή και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Σκοπός του κοινού

ΔΠΜΣ είναι η προσέγγιση της Παιδαγωγικής Επιστήμης μέσω καινοτόμων θεωριών και τεχνολογιών. Όλα τα μαθήματα είναι εναρμονισμένα στο πλαίσιο των πλέον σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας, σχετικών με την Παιδαγωγική. Έμφαση δίνεται στην πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών, η οποία περιλαμβάνει: α) παρακολούθηση,β) παρατήρηση,γ) σχεδιασμό εκπαιδευτικής παρέμβασης και δ) πραγματοποίηση μικροδιδασκαλίας/διδασκαλίας.

Η διδασκαλία σε σχολικές μονάδες ή σε κέντρα αγωγής και φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας θα είναι αυτόνομη και εποπτευόμενη. Ο σχεδιασμός της πρακτικής άσκησης, οι ερευνητικές εργασίες καθώς και η διπλωματική εργασία στοχεύουν στην ενίσχυση της παιδαγωγικής δεινότητας των μεταπτυχιακών φοιτητών με τη χρήση καινοτόμων θεωριών και τεχνολογιών

Μεταπτυχιακοί Τίτλοι

Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο «Παιδαγωγικά μέσω Καινοτόμων Προσεγγίσεων, Τεχνολογίες και Εκπαίδευση». Ο μεταπτυχιακός αυτός τίτλος θα είναι ενιαίος και θα αναγράφει την κατεύθυνση [«Κατεύθυνση Προσχολικής Αγωγής» ή «Κατεύθυνση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Χρονική Διάρκεια Σπουδών

Η διάρκεια σπουδών ορίζεται σε τέσσερα (4) ή οκτώ (8) εξάμηνα, για την πλήρη ή μερική φοίτηση, αντίστοιχα, που αντιστοιχούν σε 120 ECTS (30 ECTS ανά εξάμηνο πλήρους φοίτησης). Το πρώτο, δεύτερο και τέταρτο εξάμηνο σπουδών είναι κοινό για όλους τους μεταπτυ- χιακούς φοιτητές. Το τρίτο εξάμηνο διαφοροποιείται ανάλογα με την κατεύθυνση (Προσχολικής Αγωγής ή Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Τα τρία (3) πρώτα εξάμηνα, για την πλήρη φοίτηση, αντιστοιχούν σε διδασκαλία μαθημάτων και χορηγούν 90 ECTS στον φοιτούντα, ενώ το τέταρτο εξάμηνο για την πλήρη φοίτηση, αντιστοιχεί στην πρακτική άσκηση και την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας και χορηγεί 30 ECTS στο φοιτούντα. Η φοίτηση δύναται να ανασταλεί για σοβαρό λόγο που εξετάζεται από την ΕΔΕ, υπό την προϋπόθεση της καταβολής του συνόλου των διδάκτρων.

Αναλυτικά Δείτε την Προκήρυξη 2017-2018

Κάντε την Αίτηση σας ηλεκτρονικά

μεταπτυχιακάΤΕΙ Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα