Νέες στάσεις αύριο και μεθαύριο στα Μέσα Μεταφοράς - Πως θα κινηθούν

Κοινωνία

Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία, στη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη μη ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η NET, αποφασίστηκε στάση εργασίας

σε Ηλεκτρικό και Τραμ για αύριο Τετάρτη, χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί οι ώρες.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αναμένεται να αποφασίσουν, πιθανότατα εντός των επόμενων ωρων, για την περαιτέρω στάση τους.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά:

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου θα γίνει στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ (η ώρα δεν έχει ακόμα γνωστή), ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά. Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00.Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα. Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου απεργία σε όλα τα Μέσα.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

Tags: απεργίαμέσα μαζικής μεταφοράςαπεργία μετρότραμΗΣΑΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα