Να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα για να μην περάσει η σύμπτυξη στο 2ο - 5ο Δημ.Σχ. Ναυπλίου

Την Τρίτη 23/5/17 και ώρα 1.30 μ.μ οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 2ου- 5ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου -με μαζική παρουσία συναδέλφων- οι αιρετοί εκπρόσωποι και το Δ.Σ του Συλλ. Εκπαιδευτικών Αργολίδας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντή Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Στη συνάντηση θέσαμε τόσο το Δ.Σ του συλλόγου εκπαιδευτικών Ν. Αργολίδας όσο και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων που συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, το θέμα του υποβιβασμού και συγχώνευσης των 2ου-5ου Δημ.Σχ. Ναυπλίου

που έχει προτείνει και μεθοδεύει ο Δ/ντής Εκπ/σης. Καταγγείλαμε ότι παρά τη ρητή δέσμευση του Δ/ντή ότι θα σεβαστεί την απόφαση των Συλλ.Διδασκόντων η οποία ήταν συντριπτικά ενάντια στην πρότασή του, προχώρησε με προφορικές εντολές στη μείωση κατά ένα τμήμα στην Α' Δημοτικού του 2ου Δ.Σχ. από το επόμενο σχολικό έτος.

Όταν εκθέσαμε την κατάσταση τονίζοντας ότι ο υποβιβασμός και η συγχώνευση οδηγούν στην κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπ/κών των παραπάνω σχολείων καθώς και ότι η μετακίνηση των μαθητών θα είναι πλήγμα για τα παιδιά κ τις οικογένειές τους (απομάκρυνση από το σχολείο της γειτονιάς τους) ο Δντής εκπαίδευσης προσπάθησε να μετατοπίσει τη συζήτηση και με επιθετικό τρόπο επέμεινε στο γεγονός ότι οι εξωτερικές αίθουσες που χρησιμοποιεί το 2ο-5ο εδώ και 19 χρόνια δεν έχουν πιστοποιητικά καταλληλότητας και "παίζοντας με τη νοημοσύνη μας ισχυρίστηκε ότι ίδιος το κάνει αυτό γιατί "έχει χρέος να μας διαφυλάξει από οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός μπορεί να συμβεί στους μαθητές που μετακινούνται!" Γι αυτό προωθεί τον υποβιβασμό και την συγχώνευση του σχολικού μας συγκροτήματος.(!) Μάλιστα δε δίστασε να αποδώσει την ευθύνη για την έλλειψη δελτίου καταλληλότητας σε μας τους εκπ/κούς(!) γιατί όπως είπε "οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ενδιαφέρονται και να ζητούν τα εκάστοτε έγγραφα λειτουργίας των σχολικών μονάδων(!)" "αθωώνοντας" έτσι τόσο τις ευθύνες της διοίκησης της εκπαίδευσης - των δ/ντών εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια και τις προσωπικές του, αλλά και το Δήμο Ναυπλιέων που έχει την ευθύνη για τη μίσθωση και την διασφάλιση της καταλληλότητας των αιθουσών.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία επιμείναμε αποφασιστικά ότι η συζήτηση "περί δελτίου καταλληλότητας", μετά από 19 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια του Δ/ντή εκπαίδευσης να κρύψει κάτω από διαδικαστικά ζητήματα το σχέδιο για μαζικές συμπτύξεις και συγωνέυσεις σχολείων και τμημάτων με αντίστοιχη κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών που υποδεικνύει ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ και έχει συμφωνήσει το Υπ. Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επιβάλει στην ελληνική εκπαίδευση. Αυτό περιλαμβάνεται με σαφήνεια στο συμπληρωματικό Μνημόνιο για την εκπαίδευση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα ως κομμάτι του 4ου Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση.

Ο δ/ντής εκπαίδευσης, στην ουσία επιβεβαίωσε την εφαρμογή αυτού του σχεδίου στο Νομό, με τον πιο αλλαζονικό και επιθετικό προς τους εκπαιδευτικούς τρόπο, αποκαλύπτοντας ότι θέλει να κάνει '' εξορθολογισμό μαθητών’’ στα σχολεία του Ναυπλίου γιατί όπως είπε "δεν είναι σωστό να λειτουργούν στα σχολεία της πόλης τμήματα με 15 μαθητές και οι εκπ/κοί ''να κάνουν αέρα με τη βεντάλια'' (!!!) ενώ άλλα τμήματα να λειτουργούν με 25 μαθητές." Μάλιστα στο τέλος, κατονόμασε σειρά σχολείων τα οποία προτίθεται να συγχωνεύσει.

Στη διάρκεια της συζήτησης του υπενθυμήσαμε ότι όλα τα σχολεία του Ναυπλίου έχουν οξύ κτιριακό πρόβλημα και απάντησε ότι ο μαθητικός πληθυσμός θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια οπότε θα λυθεί το πρόβλημα!!! Όταν του θέσαμε το πρόβλημα της απώλειας των οργανικών θέσεων των συναδέλφων, απάντησε ότι δεν θα χαθούν από το υπάρχον σχολείο, αλλά οι ίδιοι αναγκαστικά θα μετακινηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες κάλυψης κενών!!!

Οι συγκεντρωμένοι διαμηνύσαμε στο Δντή εκπαίδευσης ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε αποκάλυψε περίτρανα ότι πίσω από τη βιτρίνα του καλού προσωπείου του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης της εκπαίδευσης, προωθείται συστηματικά το ίδιο αποκρουστικό σχέδιο που έχουν συμφωνήσει με την Ε.Ε και τον ΟΟΣΑ για κατακρεούργηση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κατάργησης χιλιάδων θέσεων εργασίας, στα πλαίσια της συρρίκνωσης του δημόσιου για ένα "μικρό επιτελικό κράτος", που θα λειτουργεί σε όφελος των λίγων και του κεφαλαίου και ενάντια στις λαϊκές ανάγκες (παιδεία, υγεία. ασφάλιση κλπ).

Οι μαζικές συγχωνεύσεις που σχεδιάζουν θα σημάνει την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη (όπως ρητά προβλέπεται στο συμπληρωματικό Μνημόνιο για την εκπαίδευση) και συρρίκνωση θέσεων εργασίας, μαζικές απολύσεις αναπληρωτών και κινητικότητα-εντατικοποίηση των μόνιμων συναδέλφων.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός !

Όπως με τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος σταμάτησε το 2ο κύμα συγχωνεύσεων 1600 σχολείων που προγραμμάτιζε ο πρώην Υπ. Παιδείας Αρβανιτόπουλος,μπορούμε και τώρα να σταματήσουμε τον Υπ Παιδείας και τη διοίκηση που προσπαθεί να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο στο Νομό.

Να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα για :

Να μην περάσει καμία σύμπτυξη στο 2ο και 5ο ΔΣ Ναυπλίου.

Να προχωρήσουν άμεσα τα βήματα για το νέο κτίριο για το 5ο Δημ. Σχ. Ναυπλίου που θα δώσει πραγματική λύση στο πρόβλημα σύγχρονης - αξιοπρεπούς σχολικής στέγης που αξίζουν οι μαθητές μας. Όρος για αυτό είναι να διατηρηθεί άθικτη η οργανικότητα των δύο σχολείων. Ο όποιος υποβιβασμός θα δικαιολογήσει την εγκατάλειψη της ανέγερσης νέου σχολείου.

Να ακυρώσουμε το συνολικό σχέδιο συγχωνεύσεων - συμπτύξεων στο Νομό και να υπερασπίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς.

ΤΩΡΑ πρέπει να οργανώσουμε:

Μαζική απεύθυνση - ενημέρωση και κοινό αγώνα με τους γονείς των δύο σχολείων.

Μαζική παράσταση στο Δήμο για να απαιτήσουμε την εξασφάλιση όλων των τυπικών και ουσιαστικών διαδικασιών για τη συνέχιση της λειτουργίας των αιθουσών στο 2ο και 5ο Δημ.Σχ. Ναυπλίου αλλά και την αποφασιστική επείγουσα προώθηση των διαδικασιών για το νέο σχολικό κτίριο.

Νέα κινητοποίηση στη Δ/νση για την ακύρωση του σχέδιου συγχωνεύσεων στο Νομό.

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκπ/κών έχει υποχρέωση να πάρει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, πρωτοβουλίες για να οργανώσει αυτόν τον αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει ΕΜΕΙΣ οι εκπαιδευτικοί ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ και να προχωρήσουμε σ αυτή την κατεύθυνση.

Παρεμβάσεις ΠΕ Νομόυ Αργολίδας

Παρεμβάσεις ΠΕΑργολίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα