"Να πεις στον γιο σου να προσέχει γιατί θα τον τελειώσουμε" - Τι κατέθεσε ο Δ. Κουσουρής στη δίκη της Χ.Α

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε σήμερα ο Δημήτρης Κουσουρής, επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου, για την επίθεση που είχε δεχθεί το 1999 από χρυσαυγίτες. Τότε, ο ίδιος ήταν μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουσουρής ανέφερε:

«Πριν από 19μιση χρονια ήμουν θυμα μιας από τις πρώτες δολοφονικές

επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Έχει κριθεί αμετάκλητα ως απόπειρα δολοφονίας.

Δέχτηκα επίθεση στο κεφάλι όπως ήταν η επίθεση στους αλλιεργάτες. Ο Φύσσας δέχτηκε 2 μαχαιριές. Υπήρξε εξέλιξη των τρόπων δράσης τους. Από ότι είδα η ομάδα αυτή της Χρυσής Αυγής που μου επιτέθηκε, συνοδεύτηκε από τα ΜΑΤ πριν την επίθεση στο πάρκο δίπλα στα δικαστήρια, όπου και εξοπλίστηκε. Μου επιτέθηκαν επειδή είχα πρωτοστατήσει στο εκπαιδευτικό κίνημα

Ήμουνα μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ εκπροσωπώντας την ΕΑΑΚ. Η επίθεση έλαβε χώρα στο τέλος του κινήματος.

Είχα βρεθεί στο δικαστήριο σε αλληλεγγύη προς μέλη του κινήματος. Με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων μου επιτέθηκαν 8-10. Εγώ επειδή δέχτηκα πρώτος το χτύπημα πρόλαβα να δω μόνο 1-2 από αυτούς. Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στο νόμο Αρσένη εκείνες τις μέρες ήταν πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις άνθρωποι που έμοιαζαν με αυτούς και απειλούσαν διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και εμένα. Για χρόνια μετά, έπαιρναν τηλέφωνα την οικογένειά μου και έλεγαν: "Να πεις στον γιο σου να προσέχει γιατί θα τον τελειώσουμε"»!

δίκη Χρυσής ΑυγήςΔημήτρης ΚουσουρήςΧρυσαυγίτεςτραμπουκισμοίνεοναζί
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουσουρής, Χ Α,kousouris, ch a