"Μυστική" συνάντηση Σαμαρά - Μπακογιάννη

Tweet

Θεωρείται σίγουρο ότι μετράμε ώρες για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος αλλά και του προσώπου που θα διορίσει η κυβέρνηση για τη θέση του επιτρόπου στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η

συνάντηση κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κράτησε περίπου 40 λεπτά και έγινε στο σπίτι-γραφείο που διαθέτει ο κ. Σαμαράς στην οδό Μουρούζη.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να διερευνά όλα τα σενάρια για τη συμμετοχή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και στο κυβερνητικό σχήμα αλλά και για τη θέση του επιτρόπου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτές τις μέρες μάλιστα υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό να εξετάζει στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη ακόμα και τον αντικαταστάτη του Γ. Στουρνάρα.

Πάντως οι πληροφορίες από το περιβάλλον της πρώην υπουργού εμφανίζουν την ίδια απρόθυμη να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο στο υπ. Οικονομικών αλλά εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τη θέση της Επιτρόπου στην Ε.Ε.

Απομένει να δούμε και με την κοινοποίηση της συνάντησης των δύο τα σχόλια που θα προκύψουν τόσο από το περιβάλλον Σαμαρά όσο και από τη μεριά της πρώην υπουργού για να δούμε αν θα υπάρξει "γάμος" ή αν τελικά η κ. Μπακογιάννη μείνει εκτός κυβέρνησης και εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το Μαξίμου επισήμως δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης σε φόντο ανασχηματισμού και με δεδομένη την επιθυμία της κ. Μπακογιάννη να είναι εκείνη η Ελληνίδα Επίτροπος, αναφέροντας μόνον πως επρόκειτο για μία συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με μία βουλευτή του κόμματος, η οποία ήταν κανονισμένη εδώ και καιρό.
Σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με δική της πρωτοβουλία. Η πρώην υπουργός είχε ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό πριν από εννέα ημέρες. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως έγινε μία γενικότερη πολιτική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Η κ. Μπακογιάννη ως γνωστόν έχει υποστηρίξει δημοσίως πως πρέπει η Ν,Δ να κάνει στροφή στο κέντρο και έχει διαφωνήσει με τη φορολογική πολιτική στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για ανάγκη ελάφρυνσης.
Από την πλευρά της πρώην υπουργού έλεγαν επίσης ότι δεν έγινε συζήτηση για πρόσωπα εν όψει ανασχηματισμού και επιλογής του Έλληνα επιτρόπου,
Καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση, η οποία αποκαλύφθηκε τυχαία.
Τέλος, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές διέψευδαν πως η κ.Μπακογιάννη θα είναι η διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, όμως η συνάντηση φούντωσε τις σχετικές φήμες.

Tags: ΣαμαράςΜπακογιάννηΑνασχηματισμός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα