Μαθητική κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση και συναυλία στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. «Δεν δεχόμαστε να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πρόσληψη καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 2,4 δισ. για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και άλλα τόσα στο ΝΑΤΟ που εξαπολύει

πολέμους και γεννά προσφυγιά. Δεν δεχόμαστε να είναι τα σχολεία μας χωρίς θέρμανση, την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, οι μαθητές ζητούν ακόμα από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση, ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία. Επίσης, ζητούν να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς τους για τη λειτουργία των σχολείων, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα κάνει χειρότερο και σκληρότερο το Λύκειο, απαιτούν δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ουσιαστική εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα με ευθύνη του κράτους κ.ά.

Κρατώντας πανό που έγραφε «η μουσική παιδεία δεν είναι ουτοπία» και φωνάζοντας συνθήματα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποίησαν, χτες, δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο σχολείο τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

μαθητική κινητοποίηση
Keywords
Τυχαία Θέματα